• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Женски кошаркашки клуб

Started by zika, May 14, 2011, 10:17 pm

Previous topic - Next topic

Ковинац

Quote from: serbianhoops on Jul 13, 2019, 11:11 am
Doskorašnje košarkašice Crvene zvezde Mina Đorđević i Aleksandra Katanić nove su članice ŽKK Budućnost.

Е до ку**а, то су нам најперспективније играчице и сад нам их отима директан ривал из WABA лиге.

Питање је да ли ћемо успети да задржимо примат и у националним такмичењима у предстојећој сезони.

Bojdo

Luki je pot uticajem grobarskog lobija!

Шапчанин

Досадашњи капитен и плејмејкер ККЖ Црвена звезда Комбанк Александра Катанић каријеру наставља у екипи ЖКК Будућност Бемакс из Подгорице.Александра је у Црвену звезду стигла 2012.године, и одмах дебитовала са 15 година, на отварању сезоне 2012/13, 6.октобра 2012. године против у Старој Пазови. Затим је постала капитен, лидер, један од кључних играча нашег тима, и интегрални део великих успеха клуба у претходном периоду, током којих је ,,пришивена" и трећа звездица изнад грба освајањем 30. титуле националног шампиона у клупској историји.

Са Црвеном звездом је освојила све трофеје у млађим категоријама, и окитила се ореолом шампиона у кадетском и јуниорском узрасту. Одрастала је заједно са новим Звездиним успоном и буђењем гиганта.

Александра је писала историју клуба и као капитен подигла шест трофеја, по три пехара националног шампиона и освајача Купа Србије, две ,,дупле круне", два пута предводила тим до Ф4 WABA лиге, и у сезони 2013/14 била део тима који је играо финале Јадранске лиге.

Понела је МВП признање финала Купа Милана Цие Васојевића 2017. године у Новом Саду, а три године се налазила у идеалној петорци Женске кошаркашке лиге Србије.

Подигла је 40. трофеј у историји клуба након 12 година периода без славља, у финалу Купа Милана Циге Васојевића у Врбасу, затим и након тринаест година чекања, 12.априла 2017.године титулу шампиона Србије. 26.априла 2018.године у Хали спортова на Новом Београду која носи име по легендарном Ранку Жеравици, Црвена звезда је у финалној серији првенства Србије савладала са 3:1 КЖК Партизан 1953 и на тај начин ,,пришила" трећу звездицу изнад грба. ККЖ Црвена звезда је први клуб из црвено-беле породице који је стигао до таквог достигнућа.

Осим по трофејима, Александра ће бити упамћена и по свом понашању ван терена, као прави капитен.

Током свог боравка у Црвеној звезди за коју је одиграла 198 утакмица и постигла 2025 поена, Александра је прошла све млађе репрезентативне селекције и дебитовала за сениорску селекцију националног тима Србије, на чијем је ширем списку.

,,Звезда је мој сан, од детињства, и имала сам срећу да ми ce снови остваре. Провела сам 7 незаборавних година, уз заједничко одрастање и сазревање, као права породица и то ће заувек остати. Од кадетских до сениорских дана освајали смо све трофеје, изузев једног који је остао неостварена жеља - WABA лига. Надам се да ће Звезда ускоро освојити и тај трофеј, што желим од срца,,.

ККЖ Црвена звезда Комбанк жели пуно среће Александри Катанић у новом клубу, а врата њеног клуба, врата Црвене звезде су заувек широм отворена за свог капитена.

Срећно, Като!

miki96

Ništa više neće biti isto...  :(
Morao je kad-tad doći raspad ove istorijske generacije

Koleczv


hardest

Udarac, realno.... Još gore mi je kad vidim ovo "Budućnost Bemaks" , jer je , ja mislim , prvi funkcioner ovog kluba bio najgori u onoj tarapani na polufinalu Aba u Podgorici , on je valjda i zaposlen u Bemaksu , a i u ženskoj sekciji Podgoričkog kluba..

No, hajde da vidimo da li će "fabrika igračica" još uvek da radi ...


Bela

No, Crvena zvezda teško da bi postala fenomen kakav jeste da u vreme svog nastanka nije privukla svu beogradsku mangupariju kojoj je iznad svega bilo do teranja kontre. Tako je i ovaj veliki klub stekao oreol velike zajebancije svega i svačega kao glavne oznake beogradskog duha.


Quote from: 19Simke93
Нисам ја навијач Звезде јер сам ја њој потребан, него она мени. Када год сам у могућности, ја тих 2 сата недељно не бих мењао ни за шта друго.

serbianhoops

I Snežana Bogićević je otišla, potpisala je ugovor sa prvakom Slovenije Celje.
y'know...this isn't real. You know what it is? It's St. Elmo's Fire. Electric flashes of light that appear in dark skies out of nowhere. Sailors would guide entire journeys by it, but the joke was on them... there was no fire. There wasn't even a St. Elmo. They made it up. They made it up because they thought they needed it to keep them going when times got tough, just like you're making up all of this. We're all going through this. It's our time at the edge.