@mikicapan
Moj odgovor na tvoja pitanja,moram napomenuti da je ovo neko moje skromno misljenje,uz ogradu da mi jos ne znamo kako ce trener postaviti igru u ovoj sezoni,dakle iskljucivo poucen proslom,misljenje je sledece:
Kompozicija tima sa MWill-om,Rebom,Djenkom,Jakom,Lazom,Kalinom i Dangubom u spoljnoj liniji nam govori da cemo biti jos agresivniji u pritisku na loptu kada govorimo o odbrani,tu imamo izuzetak jer licno smatram da MWill-a cak i Radonja tesko moze naterati da bude Di,sto bi i bilo pogubno jer to je jedna jedina stvar koju moramo istrpeti kod Mwill-a,on je covek prvenstveno usmeren ka napadu i sav njegov kvalitet sigurno nece izaci na videlo ako ga budemo terali da igra odbranu kao sto to npr igra Laza.Ali bez brige,daleko od toga da MWill ne zna da igra odbranu,itekako je on sposoban i u tom segmentu,jos kad ima ovakav tim kao sto cemo mi imati da mu pomaze bice to bombonica.Dakle spoljna linija je nesto tipa pitt bull,grize,brani,krade lopte,trci kontre i ono sto je najvaznije rotira jer sa ovakvim kadrom intenzitet odbrane ne bi smeo da opada.Ovde bih cak dodao i ove klince sto dolaze iz FMP-a na koje takodje ne smemo zaboraviti,a koji ce sigurno imati neku ulogu ove sezone ,tu prvenstveno mislim na Gudurica,mada tu je i Cvorovic.
E sad sto se tice unutrasnje linije tu za sada imamo 4 visoka igraca Bobi,Z,Luka i Teja,na poziciji 5 imamo dva centra koji bas i nisu najbrzi sto znaci da ce im neke stvari predstavljati problem,citaj branjenje pika,i tu je potrebno naci igraca koji im u takvim situacijama moze pomoci,za Luku se ne brinem jer on odlicno igra na strani pomoci,ali Teja sa druge strane jos mora da poradi na tom segmentu,potencijal ima sad sa njim treba raditi.Dakle da bi i taj segment zatvorili potreban nam je jos jedan igrac u unutrasnjoj liniji prvenstveno sa karakteristikama da ima brze lateralne kretnje,da dobro cita igru,da je dovoljno skocan i brz kako bi mogao iz drugog plana izblokirati protivnika,ali da je ujedno i dovoljno jak,odnosno korpulentan,da po potrebi uzme i neki minut na poziciji 5 ako tu bude potrebno.Ukratko defenzivna atletska 4/5 koja je timski igrac i uklapa se u porodicni koncept,sve ostalo,npr da ima sut za 3,da ima odlicnu tehniku i td. je samo bonus.Koliko je realno da za ovakav budzet kakav imamo nadjemo ovakvog igraca to ostavljam ljudima iz kluba,realno jako je tesko to svi moramo biti svesni,ali videcemo jos kad su jednog MWill-a doveli za 250k onda mozda i nije nemoguce..

Sto se forme igraca tice to niko ne moze unapred znati,moze se desiti da nasi reprezentativci po povratku sa svetskog na talasu dobre forme koju tamo ostvare nastave sa odlicnim igrama i u uvodnim mecevima pa na taj nacin povuku i saigrace i mi prosto kao tim krenemo da meljemo od pocetka,ali isto tako moze se i desiti da ih svetsko prvenstvo umori,pa im bude potrebno vise vremena da udju u formu,ko to zna to cemo videti u oktobru.
U svakom slucaju sezonske treba uzeti i ne treba brinuti ko god da igra i u kakvoj god formi bude,ne sumnjam da ce dati sve od sebe kada u areni istrci pred 25k cigana ludaka..