Sto se tice Odza i Nenadica, ja uopste nemam ni najmanju dilemu da li oni trebaju sledece sezone da predju kod nas. Nenadic definitvno treba da ide u rotaciju na pozicijama 2/3, a Odzo bar da bude drugi centar u zavisnosti od finansijskih mogucnosti i raspolozivosti dobrih centara na trzistu. Smatram da ukoliko imamo priliku da nekako ponovo dovedemo Kvinsija da ni tu ne treba razmisljati ni sekunde i da bi se kod nas vratio na pravi put.
Sti se tice ostalih igraca, mi svi moramo da skontamo da je baza domacih kvalitetnih igraca mnogo smanjena. Mi moramo da crpimo iz onoga kako znamo i umijemo. A pogotovo na poziciji pleja je baza presusena, a nikako mi se ne bi svidjelo da igramo sa dva amera na toj poziciji. Pot mozda nije savrsen, ali je mozda i najrealnija opcija. Jedini koga vidim ispred Pota u ovom trenutku je Jaramaz jer mislim da opet ima visi plafon od Pota i ako mozemo da ga dovedemo, bilo bi odlicno, a ako ne, treba dati sansu Potu. Uz jednog dobrog stranca kvaliteta Rocestija, ne bi bio problem da on igra 10-15min po utakmici, a mozda bi ostvario veci napredak nego sto ocekujemo. Simanicu ukoliko ne mozemo dati sansu da bude bar druga cetvorka, mora mu se omoguciti da bude glavni u FMPu iduce sezone. Ove je malo proigrao, ostvario prije svega cini mi se psiholoski napredak, sledeca sezona je za njega prekretnica. Ili druga cetvorka kod nas ukoliko dovedemo nekog bas jakog centra ili glavni igrac u FMPu.
Ja konstantno ponavljam svima sa kojima pricam - ovo sto Zvezda ima u regionu nema niko. Jer kakva god da je u Srbiji i u regionu situacija sa domacim igracima, kod nas je najbolja. Cak je i Mega poprilicno oslabila i nije ni blizu nivoa od proslih sezona, vec se nadopunjavaju mladim strancima. U ovom trenutku su po meni spremni za prvi tim i Odzo i Nenadic, a Pot i Simanic u zavisnosti od razlicitih faktora kakvo je finansijsko stanje. Cak i igrac poput Jeremica je jako zanimljiv jer moze da dobije odredjenu ulogu, da udje sa klupe, sutne, ukoliko ide, super, ukoliko ne ide klupa i to je to. Uz Radanova, Dobrica, Jankovica i Davidovca to je trenutno poprilicno dobra baza domacih igraca za iducu sezonu od kojih se tek ocekuje napredak. Uz prave strance na poziciji 1 i 5, Lazica kao iskusnog domaceg igraca koji je prosao sve faze razvoja Zvezde pod Covicem to je ekipa koja moze jako mnogo.
Poslato sa VTR-L29 uz pomoć Tapatoka