• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

СВЕ ВЕСТИ - БЕЗ КОМЕНТАРИСАЊА!

Започео VladoPD, 15 Мај 2011, 14:31:19

« претходна тема - следећа тема »

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

---ZVEZDAS---

13 Август 2011, 23:25:25 #80 Last Edit: 14 Август 2011, 11:03:24 by ---ZVEZDAS---
Vasić jača bekovsku liniju


Prvo pojačanje novofomiranog kluba KK Crvena zvezda Beograd trebao bi da bude odlični bek-šuter Nikola Vasić (1984, 194).

Vasić je karijeru gradio u redovima FMP Železnika, da bi kasnije igrao u inostranstvu za Alikante, Trijumf, Fuenlabradu i Kijevo.

Iskusni bek se već priključio pripremama tima i putovaće u ponedeljak sa ekipom na Zlatibor.

http://www.mojacrvenazvezda.net/10205/2011/08/13/vasic-jaca-bekovsku-liniju/

---ZVEZDAS---

13 Август 2011, 23:27:03 #81 Last Edit: 14 Август 2011, 11:03:51 by ---ZVEZDAS---
Radivojević kapiten KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Beograd odradili su poslednji trening pred odlazak na pripreme na Zlatibor koji je zakazan za ponedeljak 15. avgusta u devet sati ujutro.

Igrači i stručni štab sa oduševljenjem su dočekali vesti o imenovanju nove uprave i početku poslovno-tehničke saradnje dva kluba. Za kapitena Crvene zvezde Beograd izabran je Vuk Radivojević.

-Konačno je sve završeno i više nema neizvesnosti. Sada smo svi mirni i odlično je što je sve okončano pred odlazak na pripreme na Zlatibor. Znamo da smo sada Zvezda i moćićemo maksimalno da se koncentrišemo na rad kako bismo polako počeli da stvaramo jak klub za narednu sezonu - rekao je najiskusniji igrač tima Vuka Radivojević.

Borbeni bek posebno je naglasio izvanrednu atmosferu u ekipi i dodao:

-Treniramo odlično od samog starta, a postizanje dogovora Crvene zvezde i FMP-a oko poslovno-tehničke saradnje svima nama je još jedan ogroman motiv više. Radimo veoma ozbiljno i jako, a tako treba i mora da bude jer 90 odsto naše ekipe čine mladi igrači koji samo tako mogu da napreduju.

Ekipa će na Zlatiboru boraviti do 5. septembra:

-Mi smo bazični deo odradili već u Beogradu. Okupili smo se već 25. jula, neće biti klasičnog trčanja po šumi, ali će sigurno biti naporno, jer ćemo imati jak intezitet treninga. Međutim, više će se raditi u sali na taktici i tehnici - ističe Radivojević.

Iako je do početka sezone ostalo još mnogo vremena, svi igrači jedva čekaju start.

-Ne možemo da dočekamo utakmice, svi smo nestrpljivi. Početak lige koji je zakazan za 8. oktobar mi sada deluje mnogo daleko, jer svi zaista jedva čekamo da izađemo na teren. Ipak, svu tu pozitivnu energiju trudićimo se da prenesemo na teren tokom priprema kako bismo bili maksimalno spremni za sve ono što nas očekuje.

Novo rukovodstvo dobilo je podršku armije navijača što je posebno obradovalo igrače:

-Zveda nije ona prava bez navijača. Oni su prepoznali želju da se situacija u klubu popravi i njihova podrška biće nam od ključnog značaja. Sa punim tribinama naših navijača svi se nadamo da će to biti ona prava Zvezda - zaključio je Radivojević.

http://www.mojacrvenazvezda.net/10200/2011/08/13/radivojevic-kapiten-kk-crvena-zvezda/

ULTRA_BOYS

14 Август 2011, 01:34:26 #82 Last Edit: 14 Август 2011, 01:49:30 by ULTRA_BOYS
             Pešić rekao ,,DA" !!!


KK Crvena zvezda Beograd, kako se nezvanično saznaje, dobila je novog trenera. Iako će ekipu put Zlatibora povesti dosadašnji trener FMP-a Milivoje Lazić, novi trener će vrlo brzo preuzeti komandnu palicu.

Nezvanične informacije govore da je tokom današnjeg dana Svetislav Kari Pešić konačno rekao ,,DA", ali će informacija zvanično biti objavljena tokom naredne nedelje kada će biti obavljena i zvanična promocija. Pešić bi trebao sa Zvezdom da potpiše ugovor do 2014. godine, i krene u stvaranje tima koji bi trebao da konačno prekine dominaciju Partizana i da odvede klub do toliko željene Evrolige.


http://www.mojacrvenazvezda.net/10220/2011/08/13/pesic-rekao-da/

---ZVEZDAS---

Radivojević: Nema više navrat nanos

Novi kapiten Crvene zvezde Beograd veruje da će saradnja crveno-belih i FMP-a biti uspešna
Crvena zvezda i FMP su konačno jedno, a klub će u novu budućnost sa kapitenskom trakom voditi Vuk Radivojević. Barem oko toga nije bilo neizvesnosti na Malom Kalemegdanu i u Železniku.

Nekadašnji reprezentativac kaže da je zadovoljan dogovorom u petak kada je Nebojša Čović postao predsednik Crvene zvezde Beograd.

"Najbitnije je da je sve završeno. Radosni smo svi, pogotovo ja. Nadamo se boljoj saradnji nego što je bila. Hvatamo put na Zlatibor u ponedeljak, idemo da radimo. Najstariji sam sada u ekipi, što mi je malo čudno. Momci su mladi, ali su od početka priprema 25. jula sve ozbiljno shvatili. Konkurencija je jaka, što je dobro. Zvezdu ništa lepo nije krasilo prethodnih godina, navrat nanos se završavalo mnogo toga, sada će biti drugačije. Nadam se da će klub imati sigurnost", kaže Radivojević.

Trening crveno-belih u subotu vodio je Milivoje Lazić. Pitanje da li će Svetislav Pešić preuzeti ekipu sledeće nedelje još lebdi u vazduh, ali Radivojević ne želi da nagađa.
"Ko sam ja da pričam o Pešiću? Za jednu sezonu je napravio rezultat, to sve govori".

Veliki borac smatra da je za Zvezdu mnogo važno da se vatreni navijači vrate u "Pionir".
"Sad sam baš pričao mlađim momcima i setio se prošlih vremena, kada je dvorana znala da bude puna dva sata pre početka. Sigurno da će biti pun "Pionir" protiv Hemofarma, jedva čekamo".

http://www.mozzartsport.com/vesti/5133/radivojevic--nema-vise-navrat-nanos-%28video%29/

---ZVEZDAS---

KK Crvena zvezda Beograd

Nekoliko dana nakon Skupštine košarkaškog kluba, izbora uprave, Skupštine i predsednika, očigledno je da postoje neduomice koje nisu razjašnjene, kao i činjenice koje bune pojedine Zvezdaše. Tako dolazi do priča da je naš klub ugašen, da navijamo za FMP i slično. U jednom komentaru na našem sajtu, objasnio sam način funkcionisanja kluba, ali on očigledno nije postavljen na dovoljno vidno mesto, tako da nije došao do svih onih koji žele da saznaju kakav je zapravo status našeg kluba. Ovim putem, još jednom pokušavam da vam svima ukažem na celokupnu situaciju i rešenje koje se na kraju ispostavilo kao jedino moguće.

Dakle, upamtite, i pre čitanja teksta, KK Crvena zvezda imao je dve moguće opcije: 1) Da prestane da postoji i 2) Da se organizuje onako kako je to učinjeno pre dva dana na Skupštini.

Još jedna stvar. Nemojte misliti da bilo ko od nas sa sajta mojacrvenazvezda.net brani Nebojšu Čovića, da od njega ili bilo koga drugog prima instrukcije, naređenja, novac ili bilo šta drugo, kako bi objavljivao pojedine informacije. Dragan, Sveta, Dražen, Boris, Vlada, Nemanja, ja sam, kao i svi ostali koji čine deo naše ekipe sve ovo rade samo iz ljubavi prema Crvenoj zvezdi. Dakle, bez ikakve koristi, nadoknade ili bilo čega sličnog. Jednostavno želimo da budemo mesto na kojem će svi Zvezdaši moći da budu obavešteni o dešavanjima u svom klubu, počevši od mačevanja, pa sve do onog najpopularnijeg - fudbala. Sve što radimo, radimo zbog toga. Tekstove i obaveštenja pišemo bez instrukcija, potpuno samostalno i ujedno u njima iznosimo svoje mišljenje. Da smo do sada bili objektivni i dobri, pokazuje i broj vas koji nas prate iz meseca u mesec, u sve većem broju. I samo nastavite, a mi ćemo biti još bolji!

Malo sam skrenuo sa teme, ali sve u cilju što boljeg razumevanja onog što sledi. Dakle, čitajte tekst koji sledi i sve će vam, nadam se, biti jasno. Ukoliko imate pitanje, postavite ga. Ako imate kritiku, ne ustručavajte se da je napišete, ukoliko ste saglasni sa onim što je napisamo, recite i to.

I budite uvereni da je informacija da je Svetislav Pešić naš novi trener, koju je naš portal sinoć prvi objavio veoma tačna i pouzdana!

1) Postoje 2 klubа: FMP Železnik i Crvenа zvezdа.

- FMP je stаbilаn, predsednik je Čović.

- Crvenа zvezdа duguje mnogo novca poveriocima, bivšim trenerima, igračima, imа rаčun u blokаdi i sаmo dvа izborа, а) dа se ugаsi i prestаne dа postoji i b) dа nа neki nаčin, u sаrаdnji sа nekim drugim klubom nаstаvi dа postoji. Trećeg nemа. Klub u ovаkvoj situаciji ne može dа živi i funkcioniše.

2) Zvezdа imа trаdiciju, Zvezdа je brend, institucijа. Zvezdа imа nаvijаče, аrmiju izа sebe. FMP imа sve osim togа. Zvezdа propаdа, а milionskа аrmijа tu ne može ništа. Mogu dа je izvuku sаmo oni koji je vole/simpаtišu, imаju novаc, ugled i mogućnost zа tаkvo nešto, а uz to znаju dа bi mogli dа imаju i ličnog interesа. Nаrаvno tаkvih nemа mnogo.

3) Jаvljаju se kаo rešenjа Čović, Đilаs, Ristić, Anđelković. Ne znаm štа je pre togа bilo između svih njih, uglаvnom, složili su se dа probаju svi zаjedno. Đilаs je grаdonаčelnik, imа određenu vrstu moći, Ristić novac, Čović uz novac, znаnje, podršku nаvijаčа i klub zа sаrаdnju!

4) Ukoliko se Zvezdа fuzioniše sа FMP-om, prestаje dа postoji. Ondа postаje novi klub. Nаlаzi se drugo rešenje.

5) Crvenа zvezdа formаlno postoji, kаko bi se sаčuvаli trofeji, trаdicijа. Kаko bi se sаčuvаlа Zvezdа kаkvа je bilа od 1945, аli se ne tаkmiči! Tаkoreći, klub je zаmrznut, postojаće, neće se tаkmičiti.

6) FMP više ne postoji. Umesto FMP-а postoji KKCZBGD. Igrаči KK Crvene zvezde prelаze legаlno u novi klub, kаo i igrаči FMP-а. Sаdа dаkle imаmo KKCZBGD koji postoji, а u stvаri je sаmo nаslednik FMP-а sа novim imenom. Kаo kаdа su oni nekаdа promenili ime u Refleks! Dаkle, sаmo promenа imenа, kаko bi se koliko-toliko nаstаvilа trаdicijа imenа ,,Crvenа zvezdа". Klub normаlno funkcioniše, imа novu uprаvu, Skupštinu, аko dа Bog, Kаrijа nа klupi i Čovićа kаo predsednikа. Zа to vreme, KKCZ je zаmrznut, а određeni procenаt od zаrаde novog klubа odlаzi njemu, kаo i novаc od prodаje igrаčа koji su odаtle poslаti u novi(Cvele, Nedović, Lešić, Nikolić).

7) Tаko se funkcioniše 5 godinа, а veruje se dа će zа to vreme dugovi premа poveriocimа nа rаzličit nаčin(grаd/držаvа(tj. Đilаs), sponzori(tj. Ristić i još pаr njih)) biti isplаćeni i klubu konаčno bilа skinutа omčа sа vrаtа. U tih pet godinа, trofeji će pripаsti stаrom klubu, jer predsednik, tj. Čović može dа odluči dа sve što se osvoji ide stаrom klubu. To je i odlučio i takav ugovor je potpisan. Bаš nas brigа štа će drugi da kažu na to, njihova stvar. Trofeji idu u nаše vitrine i sportsko društvo.

8 ) Nаkon togа, KKCZ se ,,odmrzаvа" i počinje ponovo zvanično dа postoji i takmiči se. Igrаči klubа KKCZBGD će biti ,,prodаti" stаrom klubu, trener tаkođe, moždа dođe i novi, nаrаvno, ko znа štа će biti do tаdа. Ovаj klub KKCZBGD nаstаvljа dа postoji kаo filijаlа nаše Zvezde. Može dа menjа ime, ali to nаs ne zаnimа. Tаmo će biti klinci nаšeg klubа i sve ostаlo što ide filijаli.

9) Ono što je veoma bitno, Delije su podržale ovaj projekat, tako da ćemo ponovo gledati pun Pionir!

http://www.mojacrvenazvezda.net/10231/2011/08/14/kk-crvena-zvezda-beograd/

gromiko

Васић у Црвеној звезди

Новоформирани кошаркашки клуб Црвена зведа Београд већ је почео састављање тима за нову сезону. Поред  Милета Илића и Вука Радивојевића који су продужили уговоре у црвено-белим редовима ће се наћи и Никола Васић. Он је оставио и више него добар траг носећи дресове шпанских, руских и украјинских клубова.



-То је велики пројекат. Добра ствар за српску кошарку што је склопљена та сарадња. Надаам се да ће нови клуб да буде много конкурентнији у свим такмичењима, која су пред нама и да ћемо успети да парирамо екипи Партизана. Сигуран сам да ћемо ове године да имамо много запаженију улогу, како у НЛБ лиги тако и у домаћим такмичењима - закњучио је Васић.


http://www.sd-crvenazvezda.net


salexxx

Pešić želi Vardu u Zvezdi
Bivši igrač Partizana moga bi da pojača crveno-bele
objavljeno danas u 12:28; autor: Vladan Tegeltija

Svetislav Pešić još uvek nije zvanično preuzeo funkciju trenera Crvene zvezde, ali uveliko radi na sklapanju tima koji će voditi u sledećoj sezoni. Slavni stručnjak je kontaktirao iskusnog centra Ratka Vardu (32 godine), nekadašnjeg igrača Partizana koji je bez kluba posle dve sezone provedene u poljskom Prokomu.

Ratko Varda je pre nekoliko dana napustio pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Ukoliko pređe u Crvenu zvezdu, crveno-beli će imati snažnu centarsku liniju sa dva bivša NBA igrača (Mile Ilić, Ratko Varda) i odličnim Urošem Nikolićem. 

http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=6570

Vlade

Sportske.net

Lazić:''Zvezda napada sve tri titule''

Košarkaši Crvene zvezde Beograd od danas su na Zlatiboru gde obavljaju deo priprema za novu sezonu. Šef stručnog štaba Milivoje Lazić, u iščekivanju rešenja svog daljeg statusa, ima na raspolaganju 15 košarkaša. Ekipi će se uskoro priključiti Lešić i Nikolić.
lazicKošarkaši Crvene zvezde od ponedeljka su na Zlatiboru gde će obaviti deo priprema za novu sezonu.

Privremeni šef stručnog štaba, Milivoje Lazić, iščekuje svoj dalji status. Ako ne dođe Pešić, spreman je da ostane na klupi kluba sa Malog Kalemegdana.

''Ja sam siguran da ću dati svoj maksimum i da ću opravdati tu ulogu'', kaže Lazić.

Zlatibor pruža odlične uslove.

''Osnovna stvar zašto idemo na Zlatibor je upravo da se izolujemo i skoncentrišemo na ozbiljan rad i sve ono što nam pružaju uslovi na Zlatiboru''.

Lazić na raspolaganju ima 15 igrača.

''Sava Lešić će se ekipi priključiti krajem avgusta, po završetku obaveza sa studentskom reprezentacijom. Uroš Nikolić je na lekarskim pregledima. Njega očekujemo za dvadesetak dana'', rekao je Lazić.

Crveno-beli će u novu sezonu sa velikim ambicijama.

''Zvezda ima velike ambicije. Želimo da budemo što konkurentniji i napadnemo sve tri titule, ako to naravno bude moguće'', optimista je Lazić.

tokio

Može li nova Zvezda da zasija?

Košarkaški klub Crvena zvezda počeo je novi život, može se reći dvostruki. Na sednici Izborne skupštine kluba sa Malog Kalemegdana odlučeno je da Nebojša Čović bude predsednik KK Crvena zvezda Beograd i da se "stara" Crvena zvezda u narednih pet godina reorganizuje. Do fuzije Zvezde i FMP-a iz Železnika o kojoj se mnogo pričalo i koja je u javnosti važila za jedino rešenje koje je moglo da spasi crveno-bele nije došlo, već je potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i reorganizaciji.

Jednostavno rečeno, Zvezda je "panterima" dala ime i igrače, a za uzvrat dobila novac i sve kapacitete kluba iz beogradskog predgrađa. Najodgovorniji u "staroj" Zvezdi imaće zadatak da u narednih pet godina reorganizuju i restruktuiraju klub posle čega bi moglo da dođe do sjedinjavanja. Čović će biti prvi čovek novonastalog kluba, a za predsednika Skupštine je izabran Živorad Anđelković koji je pre nekoliko godina bio na čelu. Članovi Upravnog odbora biće imenovani do 10. septembra, a jedno od mesta (uz potpredsedničko) bi trebalo da zauzme i Dragan Ristić koji je u proteklim mesecima važio za kandidata za predsednika. Saziv skupštine broji, kao i do sada, 35 članova, a tri mesta pripala su navijačima.

Kada je reč o funkcijama, dosadašnji generalni menadžer Mirko Pavlović biće zadužen za poslove reorganizacije i vraćanja dugova "stare" Zvezde.

Ko je na čelu kluba poznato je, a ko će sesti na klupu još nije. Precizno rečeno, sa igračima će na pripremama raditi Milivoje Lazić koji je nedavno imenovan za trenera FMP-a. To, međutim, ne znači da se ne traga za novim trenerom. Najaktuelnije ime je i dalje Svetislav Pešić jer je Čović rekao da su pregovori u toku i da će sve biti poznato do kraja sledeće nedelje. Da iskusni trener preuzme crveno-bele realna je opcija, s obzirom na to da je Čović veoma zainteresovan za saradnju, i da će pokušati da to i isposluje. Jedina prepreka ka saradnji su druge ponude koje Pešić ima. Igrači će već u ponedeljak krenuti na Zlatibor na pripreme, a start NLB lige planiran je za početak oktobra. Do tada ima dovoljno vremena da se trener (ko god to bio) upozna sa ekipom, kao i da se košarkaši uigraju.

A da će novi trener imati kvalitetne igrače nije sporno. Kapiten Vuk Radivojević, Filip Čović, Andreja Milutinović, Nikola Marković, Mile Ilić i ostali iz FMP-a i Aleksandar Cvetković, Nemanja Nedović, Sava Lešić, Uroš Nikolić iz Zvezde uz dobrog stratega biće ekipa za poštovanje. Nije isključeno ni da se dovedu pojačanja, pošto novac sada nije nerešiv problem. Naravno, to će najviše zavisiti od trenera.

Bitan faktor u novom životu Zvezde predstavljaće i navijači. Dugo je "Pionir" na utakmicama crveno-belih bio prazan jer su Delije bojkotovale ne samo utakmice regionalne lige, već i derbije u nacionalnom takmičenju. Čak ni okršaji sa "večitim rivalom" nisu bili dovoljan razlog za dolazak u "Pionir". Oni koji su uvek bili uz košarkaše Zvezde su takozvani "parter bojsi", ali je njihov broj bio "mikroskopsko" mali u odnosu na renome kluba za koji navijaju. Delije nisu dolazile na utakmice i zbog loših odnosa sa prethodnim upravama, a sada bi to moglo da se promeni. Najvatrenije pristalice koje su redovne i brojne na utakmicama svih sekcija Sportskog društva (osim košarkaške) sada su podržale izbor Čovića, a predstavnicima prethodnih uprava poručile da će ih posmatrati.

Za bilo kakvu prognozu je prerano, ali bi stabilnost kluba, u organizacionom i finansijskom pogledu, dobar tim, kvalitetan stručni rad i iskusan trener mogli da donesu veliki pomak napred. U ovom trenutku ovi preduslovi (osim trenera) postoje, a kada bi na tom putu postojala i podrška sa tribina Zvezda bi opet postala tim za (straho)poštovanje.

Jer svako kome je crveno belo u srcu odavno je dosadilo "peckanje" iz tabora "večitog rivala", kao i fraza "nekada se zvao derbi".

Ukoliko bi pomenuta kombinacija zaživela, ukoliko bi "nova" Zvezda "zasijala", bila konkurentna za titulu ili trofej u kupu i sigurno je da bi se zaboravila bruka iz prošle sezone kada je Zvezda ispala u Srpsku ligu. Naravno, to je mnogo "ako" jer će na sve uticati i drugi klubovi i druge okolnosti, ali ukoliko bi Čović vratio klub sa Malog Kalemegdana na stazu uspeha verovatno bi mu oprostili i oni najokoreliji protivnici, oni koji tvrde da je "ugasio Zvezdu".

sportal.rs

tokio

Čović: Odluka o Pešiću do kraja nedelje

Pre nekoliko dana Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd dobio je novo rukovodstvo, na čelu sa Nebojšom Čovićem. Kao glavni kandidat za trenera i dalje važi Svetsislav Pešić, a kako je objavljeno na klupskom sajtu sa iskusnim trenerom razgovarao je Čović.

- Tokom razgovora sam Pešiću predočio da bi naša saradnja trebalo da bude najmanje na tri godine. Izložio sam mu kakvi su naši sportski i organizacioni ciljevi u naredne tri godine i saopštio sam mu uslove pod kojima bismo voleli da on sa nama sarađuje. Detaljno smo pričali, analizirali sve elemente i dogovorili smo se da do kraja nedelje imamo njegov konačan stav. Tek kada se sa njim dogovorimo možemo da pričamo dalje o igračkoj strukturi u kluba, jer je to posao trenera. O raspletu pregovora neću ništa unapred da govorim ili da bilo šta prejudiciram, a sve druge priče koje se u međuvremenu bude pojavljivale nisu istina - rekao je Čović za klupski sajt.

Kako saznajemo sastanku Čovića i Pešića prisustvovao je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas. Košarkaši Zvezde od danas su na Zlatiboru i tamo će biti do 5. septembra.

sportal.rs

РСБ

Nikolić: ,,Očekujte agresivnu i borbenu Zvezdu"


U maksimalnim uslovima koje pružaju smeštajni kapaciteti i sportski objekti u sklopu hotela Vaitai na Zlatiboru, košarkaši Crvene zvezde Beograd se pripremaju za novu sezonu. Plan i program rada je obiman, a prvotimci treniraju nesmanjenom žestinom kako bi se ispunili svi zacrtani ciljevi.

Trener Crvene zvezde Beograd Milivoje Lazić na pripremama na Zlatiboru radi sa 15 igrača. Dvojica perspektivnih košarkaša opravdano izostaju - Sava Lešić je sa reprezentacijom na Univerzijadi u Kini, dok je Uroš Nikolić na poštedi zbog povrede:

-Imam manjih problema sa preponom. To je povreda koju vučem mesec dana, pa sam u dogovoru sa lekarskim timom i stručnim štabom odlučio da trenutno odmaram i potpuno ozdravim kako bih bio potpuno spreman za sve napore. Nije ništa strašno, ali jednostavno niko u klubu nije želeo bilo šta da rizikuje. Moram da budem strpljiv - kaže Nikolić.



Prognoze oko njegovog oporavka su vrlo optimistične:

-Nadam se da ću uskoro na teren. U stalnom sam kontaktu sa medicinskom službom i stručnim štabom, koji ništa ne žele da prepuste slučaju. Situacija se pomno prati, ali ne bih mogao da dajem tačne prognoze kada ću početi da treniram. Sve naznake ukazjuju na to da neću morati još dugo da čekam. Ne mogu da opišem koliko sam se uželeo igre i treninga. Zaista sam željan novog dokazivanja - naglašava Nikolić.

Strukturne i organizacione promene koje su se dogodile u klubu posebno su obradovale Nikolića.

-Veoma sam srećan što se to konačno dogodilo. To je ono što smo svi priželjkivali i željno iščekivali, da Zvezda konačno stane na noge. Više ne gledamo u prošlost, okrećemo se budućnosti za koju se svi nadamo da će biti svetla.

Iako je odvojen od saigrača, Nikolić ima sve informacija iz ekipe:

-U stalnom sam kontaktu sa Nedovićem i Cvetkovićem kao i Andrejom Milutinovićem. Nas dvojica se dugo i odlično poznajemo pošto smo zemljaci, obojica smo iz Batočine, tako da pratim šta rade. Svi ističu izvanredne uslove za rad, da je atmosfera na Zlatiboru radna i maksimalno pozitivna što me raduje.

Prema svima najavama, NLB liga će u predstojećoj sezoni biti veoma kvalitetna, sa dosta jakih timova, pa će po rečima Nikolića posao biti veoma težak:

-Ono što mogu da obećam je velika posvećenost radu i maksimalna borbenost i zalaganje. Siguran sam da će to biti uočljivo na terenu i da će navijači to prepoznati. S obzirom da imamo mladu ekipu naša osnovna karakteristika bi trebalo da bude agresivnost i borbenost. U tom segmentu bi trebalo da prednjačimo.

Partner Urošu Nikoliću u reketu za sada je Mile Ilić:

-O Miletu Iliću i njegovim kvalitetima ne treba trošiti reči. Iako je mlad momak iza sebe ima karijeru za respekt, a to dokazuje i činjenica da je ovog leta bio na pripremama reprzentacije. Zaista će mi biti čast da zaigram pored njega i siguran sam da ću uz tako kvalitetnog centra i ja napredovati - zaključio je Nikolić.

mojacrvenazvezda.net

ТрапаЦЗВ

Nemanja Nedović bira klub

Igrači koji su prošle godine igrali u Crvenoj zvezdi nisu po automatizmu članovi novofirmirane Crvene zvezde Beograd

objavljeno danas u 15:01; autor: Vladan Tegeltija

Nemanja Nedović, Uroš Nikolić i Sava Lešić, košarkaši "zamrznutog" KK Crvena zvezda koji predstojeće sezone neće igrati nijedno takmičenje, praktično su slobodni igrači i nisu po automatizmu članovi KK Crvena zvezda Beograd, za razliku od igrača FMP-a koji je sada promenio ime, kao svojevremeno u Refleks.
Pomenuti igrači mogu da promene sredinu, ali i ostanu u novoformiranom klubu za koji moraju da potpišu nov ugovor.

O njihovim željama i sudbini odlučivaće se narednih dana i nedelja. Razgovori Crvene zvezde Beograd sa igračima i njihovim agentima već su počeli.   

кошарка.рс


РСБ

Čović: Svi igrači ostaju, oduševljeni su projektom

Predsednik Crvene zvezde Beograd odbacio mogućnost da Nedović, Nikolić, Lešić i Cvetković ne nastave karijere u novoformiranom klubu .



Predsednik Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović demantovao je za zurnal.rs informaciju koja se pojavila u sredu da košarkaši Crvene zvezde iz prošle sezone Nemanja Nedović, Uroš Nikolić, Aleksandar Cvetković i Sava Lešić nisu potpisali ugovore sa novoformiranim klubom, kao i da su oni slobodnida biraju sredinu u kojoj žele da igraju naredne sezone.

"Sa svim igračima obavljen je razgovor. Mislim na Nemanju Nedovića, Uroša Nikolića, Aleksandra Cvetkovića i Savu Lešića. Takođe, kolektivan razgovor, pred ostatkom tima obavljen je sa Nedovićem i Cvetkovićem. Svi oni su sa oduševljenjem prihvatili novi projekat i iskazali želju da nastave da igraju u Crvenoj zvezdi", objasnio je Nebojša Čović.

mozzartsport

prolup

Слободан Шаренац, среда, 17. авг 2011

Чија је ово Звезда?
Кошаркашки клуб Црвена везда не станује више на Калемегдану. Има нову адресу. Иако је добила наставак у имену- Београд, Звезда ипак од сада станује у Железнику.
Шта се дешева за ,,старом" Црвеном звездом? Она је ваљда и даље на Калемегдану!? Њу већ неколико дана, после поменуте техничко-спортске сарадње, слабо ко и помиње.

Кажу да она постоји само на папиру!? Не игра нигде, али има дугове. Четрнаест милиона евра!

Кажу да ће нова Црвена звезда Београд да јој помогне у враћању дугова.

Да ли ће зарада од спонзора и продаје играча баш прво да иде на постојеће рачуне под блокадама да би се измирила дуговања, или ћемо за пет година чути податак да се дугује неколико милиона евра више?

Шта ако се то деси? Шта је онда са стварном и правом Звездом?

Онда ће доћи до стечаја и банкрота и гашења клуба.

А на то ће се чекати по својој прилици наредних пет година. Мали период у историји овог клуба.

Али, шта ако и врате поменуте дугове. Онда ће, кажу, напокон доћи до фузије два клуба. Па ко да се фузионише?

Па како то извести са клубом који пет година није играо ни у једном такмичењу, нема играче ни стручни штаб, већ постоји само на папиру ради враћања дугова повериоцима?

Нешто ту не ваља.

У ,,новој" Црвеној звезди сада играју кошаркаши који ни у сну не би могли да носе дрес овог славног клуба.

Они би сада могли да играју и џабе колико су срећни том чињеницом.

Нејасно је како се све ово олако дешавало под надзором Спортског друштва Црвена звезда, које је очигледно кренуло овим путем јер се није појавила алтернатива.

Рекоше да су на изборној скупштини били навијачи Звезде који су овом ,,пројекту" дали подршку.

Мене опет питају многи звездаши о чему се овде ради, те за кога сада навијају? За Звезду, или ФМП?

Какав је интерес новог председника КК Црвена звезда Београд Небојше Човића у свему овоме?

Ако су му искрене намере, онда му треба честитати на лудости и храбрости, јер би се ретко ко одлучио на овакав потез. Онда има бољу визију од свих.

Међутим, можда је правно гледано ФМП - удружење грађана, а не приватни клуб, или пак сав посао води зет у име породице? Зна се ипак ко је газда овог клуба и ко о свему одлучује. Са папиром или без њега.

Шта добија Звезда?

Ко ће да врати 14 милиона дуга?

Да ли је ово само наставак агоније и одлагање смрти једног од најбољих клубова у историји кошарке на овим просторима?

Шта год фузионисали и сједињавали на овај начин, чини се не ваља посао.

Једна је Звезда. Ови нови инетересно-кошаркашки бракови су слабе копије.

Спочитавају ми да навијам за црно-беле или црвено-беле. Како се коме допада или не допада.

Одавно сам рекао да сам изнад два наша најпопуларнија клуба.

Ово пишем као неко ко је, поред утакмица наше кошаркашке репрезентације, највише волео да уђе у дворану Пионир и да на једној страни види Делије на другој Гробаре (или обрнуто, како је коме драго), да чује навијање једних и других и да непосредно, коментаторским послом, буде актер још једног новог вечитог дербија.

Сада су за вечити дерби изгледа потребна три клуба?

www.rts.rs

crazynorth75

Čović: Tim sastavljamo bez medija i menadžera

17. avgust 2011. 21:19 > 21:22
Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović istakao je da "mediji i menadžeri" neće određivati sastav tima za narednu sezonu.




"To je posao za trenera. Do kraja nedelje biće završena i priča oko šefa stručnog štaba, tako da sam siguran da će i ova tenzija nestati", naveo je Čović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

U pojedinim beogradskim medijima se pojavila informacija da su neki košarkaši Crvene zvezde, posle dogovora o saradnji sa FMP-om iz Železnika, postali slobodni igrači i da bi mogli da promene klub.

"Sa Nemanjom Nedovićem, Urošem Nikolićem, Aleksandrom Cvetkovićem i Savom Lešićem obavljen je razgovor. Kolektivan razgovor pred ostatkom tima, takođe, obavljen je sa Nedovićem i Cvetkovićem. Svi oni su sa oduševljenjem prihvatili novi projekat i iskazali želju da nastave da igraju u Crvenoj zvezdi".

Predsednik crveno-belih kazao je da "priča koja pokušava da se provuče kroz pojedine medije, samo govori o namerama pojedinaca prema Zvezdi" i da bi "bilo dobro da ti isti izađu i javno kažu ime i prezime, da bi navijači i ljubitelji kluba saznali ko radi na pokušaju rušenja Zvezde i otimanja njenih igrača".

"Ako se to nastavi i oni ne budu imali hrabrosti da se predstave, mi ćemo ih razotkriti".

Košarkaški klub Crvena zvezda - Beograd nastao je prošlog petka dogovorom o saradnji Crvene zvezde i FMP-a. Taj klub će se iduće sezone takmičiti u regionalnoj Jadranskoj ligi, a u toku su pregovori sa trenerom Svetislavom Pešićem.

mondo.rs

Психо

Човић: Oткрићемо ко покушава да руши Звезду!

У среду се појавила информација да кошаркаши Црвене звезде из прошле сезоне, Немања Недовић, Урош Николић и Александaр Цветковић. Одмах је уследила реакција Небојше Човића, који је све то демантовао и рекао да поменути играчи су са одушевљењем прихватили да играју за црвено-беле:

- Прича која покушава да се провуче кроз поједине медије само говори о намерама појединаца према Црвеној звезди и било би добро да ти исти изађу и јавно кажу своје име и презиме како би навијачи и љубитељи Црвене звезде сазнали ко ради на покушајима рушења Црвене звезде и отимања њених играча. Ако се са тим настави и они не буду имали храбрости да се представе, ми ћемо их разоткрити.



Човић је истакао да ће само један човек одлучивати ко ће бити у најбољих 12 црвено-белих:

- Црвеној звезди састав тима неће одређивати ни медији ни менаџери, то је посао тренера. До краја недеље и прича око шефа стручног штаба биће завршена тако да сам сигуран да ће и ова тензија нестати.

http://www.zurnal.rs/2011/08/18/covic-razotkricemo-ko-pokusava-da-rusi-zvezdu/index.html

Mao

CVETKOVIĆ I NEDOVIĆ TANDEM ZA BUDUĆNOST


Za njih dvojicu kažu da su budućnost ne samo srpske već i evropske košarke. Jedan je tinejdžer, nije još ni punoletan, a drugi tek što je napunio 20 godina. I obojica nose crveno-beli dres. Reč je naravno o Aleksandru Cvetkoviću i Nemanji Nedoviću.



Ovi momci su svojim talentom zaslužili brojne epitete, a kada sa njima razgovarate na tu temu u startu se može videti da oni i pored svega toga čvrsto stoje sa obe noge na zemlji:

-Ne letimo nigde. Ne dozvoljavamo da nas bilo kakvi hvalospevi ponesu. Moramo još da se dokazujemo, mnogo da radimo i nadam se da imamo još mnogo toga da pokažemo. Tek smo na početku - kaže Cvetković, a na njegovu priču se nadovezuje Nedović:

- Vreme će pokazati svoje. Ali, mislim da smo na dobrom putu, jer smo pre svega pošeteni prema sebi. Posvetili smo se treningu, maksimalno smo u košarci i mislim da će nam se jednog dana to vratiti - rekao je Nedović.

Obojica mladih bekova ističu da su veoma zadovoljni postizanjem poslovno-tehničke saradnje Crvene zvezde i FMP-a i da će sa velikim zadovojstvom i dalje nositi crveno-beli dres:

-Srećan sam što se sve uspešno završilo i što ostajem u Zvezdi. Mislim da je ovo bilo jedino rešenje i ujedno prava stvar za sve nas - kaže Cvetković.

Na istu temu Nedović je rekao:

- I pre nego što je finalizovana ova priča ja sam isticao da mi je želja da ostanem u klubu, jer sam ja Zvezdino dete. Moj opstanak nije dovođen u pitanje. Eto sada, posle duže vremena, imam predsednika i sa ekipom sam otišao na pripreme na vreme. Sve te činjenice me jako raduju i zato sam maksimalno motivisan za rad.

A kako Cvetković doživljava Nedovića:

-Opisao bih ga kao skroz kul Amerikanaca. Mislim, to je njegov fazon. Brzina, trčanje, skakanje, zakucavanje... I, moram da priznam da imamo super odnos. To je zato što je on mnogo dobar dečko, veoma je duhovit i za njega imam samo reči hvale. Takođe, kada igramo na treningu jedan protiv drugog uglavnom me on pobedi ili nadmudri, ali trudim se da mu pariram. I poručujem mu, biću još bolji.

I Nedović je na zanimljiv način opisao Cvetkovića:

- Cvele je defanzivni komarac. Evo i objašnjenja zašto. On igra odbranu kao lud, ima mnogo snage, a samo deluje da je kao komarac. Međutim, siguran sam da će ojačati, tako da ne brinem za njega. Volim da igram sa njim u tandemu. I prošle godine smo dosta puta bili zajedno u petorci. Milina je igrati sa njim jer ima odličnu asistenciju, tako da nikada ne brineš da li ćeš dobiti loptu ako si sam - naglašava Nedović.

Na ovogodišnjem čuvenom Adidasovom kampu u Trevizu, Nedovića su stručnjaci okarakterisali kao igrača sa sjajnim fizičkim predispozicijama, a posebno su isticila njegov sjajan odraz:

- Zanimljivo je da sam prvi put zakucao kada sam imao 12 godina. Bilo je to 2003. godine u Novoj Varoši. Postavili smo klupu i tako zakucavali neko vreme, a onda sam drugovima rekao da je sklone. Zaleteo sam se, snažno odrazio i prvi put zakucao na oduševljenje mojih drugova. Bio je to sjajan osećaj. Sećam se da sam pre toga dve godine samo skakao u pokušaju da dohvatim obruč.

Sa druge strane Cvetković ne zakucava, ali ima čime da se pohvali. Dobio je poziv za učešće na FIBA Ol-staru koji će se održati u Litvaniji tokom Evrobasketa gde će pojaviti najtalentovaniji igrači Starog kontinenta.

-Ponosam sam i veoma srećan zbog toga. Malo sam i iznenađen time, ali verovatno je to nagrada za dobre igre na minulom prvenstvu sveta za igrače do 19 godina. Zaista sam oduševljen.

Navijači Crvene zvezde pružili su maksimalnu podršku novom projektu, a Nedović i Cvetkovićć su otkrili kojim navijačkim pesmama se najviše raduju:

-Ne mogu nijednu pesmu posebno da izdvojim, ali kada čujem sa tribina ooooo Zvezdoooo, sav se naježim. To mi se nekako najviše sviđa - kaže Nedović.

Cvetkovićev izbor je nešto drugačiji:

-Za mene je najlepša navijačka pesma: ,,Još jedna pobeda i titula". Ritam, melodija i reči mi uvek nekako podignu adrenalin - zaključio je Cvetković.

http://www.kkcrvenazvezda.rs/index.php/article/cvetkovic-i-nedovic-tandem-za-buducnost

crazynorth75

Ražnatović: Nedović i Nikolić su crveno-beli

18. avgust 2011. 13:49 > 13:52
Najatraktivniji mladi košarkaši Crvene zvezde iz prethodne sezone, nastaviće karijeru u dresu istih boja, sada u timu Crvene zvezde Beograd.



foto: MN Press

Navijači crveno-belih mogu da odahnu.

Plejmejker Nemanja Nedović i centar Uroš Nikolić naredne sezone će nastupati za Crvenu zvezdu Beograd i ne nalaze se u pregovorima ni sa jednim drugim klubom, saopštio je njihov menadžer Miodrag Ražnatović.

Prvi čovek agencije Beobasket u pisanoj izjavi dostavljenoj MONDU dodaje da "ponude ostalih klubova, koje su stizale u prethodnim danima, nisu razmatrane".

Dan ranije u medijima se podigla prašina oko pravnog aspekta priče o preuzimanju košarkaša "stare" Zvezde od strane Crvene zvezde Beograd pod vođstvom Nebojše Čovića. I sam Čović ljutito je reagovao kada je objavljeno da postoji mogućnosti da Nedović i Nikolić nastave karijeru u nekoj drugoj ekipi.

Ražnatović objašnjava kako stoje stvari na tom planu.

"Nikolić i Nedović, kao igrači koji su registrovani i imaju ugovor sa KK Crvena zvezda, sa pravne tačke gledišta su slobodni igrači, imajući u vidu da se klub sa kojim su u ugovornom odnosu neće takmičiti u sledećoj takmičarskoj sezoni (čl. 36 tačka 5 važećeg Registracionog pravilnika KSS). No, kao što sam naveo, igrači neće koristiti iznenadno dobijenu mogućnost da slobodno i bez obeštećenja promene klub".

"Razgovori sa predstavnicima KK Crvena zvezda Beograd su u završnoj fazi i u sledećih nekoliko dana očekujem da obojica igrača potpišu pristupnice i ugovore sa novim klubom, jer u protivnom neće moći da budu registrovani za KK Crvena zvezda Beograd".

Poznati menadžer naglasio je da će njegovi klijenti "nastupati u sledećoj sezoni za KK Crvena zvezda Beograd, isključivo zbog želje da budu u tom klubu, u kom vide dobre uslove za napredak u karijeri, a nikako usled neke vrste nepostojećeg pravnog automatizma i sledbeništva između KK Crvena zvezda i KK Crvena zvezda Beograd, kako bi se to moglo zaključiti dobijanjem informacija od pisanih medija u prethodnih nekoliko dana".

Da je sve u najboljem redu, potvrdio je i sam Nedović, oglasivši se preko klupskog sajta.

"I pre nego što je finalizovana ova priča, ja sam isticao da mi je želja da ostanem u klubu, jer sam ja Zvezdino dete. Moj ostanak nije dovođen u pitanje. Sada, posle dužeg vremena, imam predsednika i sa ekipom sam otišao na pripreme na vreme. Sve te činjenice me jako raduju i zato sam maksimalno motivisan za rad", poručio je Nedović sa Zlatibora.

Dres Crvene zvezde Beograd iz prošlogodišnjeg tima sa Malog Kalemegdana nosiće takođe Aleksandar Cvetković i univerzitetski reprezentativac Srbije Sava Lešić, koje zastupaju druge menadžerske agencije.

"Srećan sam što se sve uspešno završilo i što ostajem u Zvezdi. Mislim da je ovo bilo jedino rešenje i ujedno prava stvar za sve nas", rekao je Cvetković, član idealne petorke Svetskog prvenstva za juniore, održanog ovog leta.
mondo.rs

prolup

Pešić o Zvezdi odlučuje u nedelju

Ako su navijači Košarkaškog kluba Crvena zvezda i svi oni kojima je crveno-bela boja pri srcu u nečemu jedinstveni poslednjih godina, onda je to želja da se na klupu nekadašnjeg velikana vrati proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić.

Novi predsednik Zvezde Nebojša Čović ulaže velike napore da privoli trofejnog stručnjaka na još jedan povratak, ali Pešić još nije rekao ni ,,da" ni ,,ne". Rok je nedelja, dan D je 21. avgust.

- Nemam ništa novo da kažem. Nije tajna da smo više puta razgovarali, poznato je da iz sveg srca podržavam novi projekat Crvene zvezde i verujem da će Nebojša Čović uspeti, kao i uvek u onome čega se prihvati. Hoću da pomognem, ali u ovom trenutku nije realno da budem prvi trener.

Zašto nije realno i kako biste pomogli?

- Iskreno, moje su ambicije usmerene ka klubu koji igra Evroligu i koji ima velike ambicije. Zvezdi hoću da pomognem kao savetnik, kao predsednik stručnog saveta, kao šef stručnog štaba dok sam slobodan... Mogu da odem na Zlatibor i da pomognem u radu sa ekipom, mogu da učestvujem u traženju igrača koji bi pojačali tim, ima mnogo načina da se pomogne, ali u ovom trenutku nisam spreman da se vežem na duži period, bez obzira na to što jako cenim projekat nove Zvezde.

Da li ovime definitivno zatvarate vrata?

- Ne. Kao što sam rekao, odgovor Čoviću daću u nedelju. Do tada ću još jednom razmotriti celokupnu situaciju, konsultovati se s porodicom i odlučiti. Ne kažem da je povratak u Zvezdu nemoguć, ali danas još nije realan.

Da li su problem pritisak, očekivanja, nedovoljan kvalitet tima?

- Ne plaši me ništa, u našem poslu nema mesta strahu. Naprotiv, volim pritisak rezultata, jer je to stimulativno. Verujem da niko realan ne bi mogao da očekuje čuda odmah, a što se tima tiče, ova selekcija igrača, uz par kvalitetnih pojačanja, bila bi dobra osnova za rad. Takođe, u mlađim kategorijama ima dosta talentovanih igrača.

Da li je problem novac?

- Nisam na početku karijere i voleo bih da moj naredni projekat bude uspešan. Hvala bogu, nisam u situaciji da moram da radim po svaku cenu. Čekaću, ako dođe dobra ponuda, OK, ako ne dođe, opet OK.

www.blic.rs

РСБ

Pešić po drugi put u Zvezdi!

Proslavljeni stručnjak definitivno je pristao da sedne na klupu Crvene zvezde Beograd. Promocija u subotu na Malom Kalemegdanu.

Crvena zvezda Beograd dobila je prvo pojačanje posle sklapanja dogovora o saradnji Zvezde i FMP Železnika.

Unapred se, mirne duše, može konstatovati da će to ujedno biti i najveće pojačanje crveno-belih ovog leta!

Svetislav Pešić (28. avgusta puni 62 godine) u petak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Beograd, uz opciju produžetka saradnje na još jednu godinu.

Promocija novog šefa stručnog štaba zakazana je za subotu tačno u podne, a Pešić će se pripremama prvog tima, koji se nalazi na Zlatiboru, priključiti u ponedeljak, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Pešić je trenirao Zvezdu u sezoni 2008/09 i uspeo da ostvari respektabilne rezultate u svim takmičenjima, a uz to je dao veliki doprinos individualnom razvoju Bjelice, Kešelja, Tadije Dragićevića, Štimca...

Zvezda je u finalu plej-ofa "naterala" Partizan da odigra maksimalnih pet utakmica. Isti rival bio je bolji u polufinalima Kupa Radivoja Koraća, odnosno NLB lige. Igrala je i Last 16 fazu Evrokupa.

Navijači će u uvodnim kolima NLB lige 2011/12 imati dosta prilika da na delu vide novi tim pod vođstvom Svetislava Pešića.

Crvena zvezda Beograd je domaćin čak pet puta u prvih šest kola, a gostuje samo ekipi Budućnosti u drugom kolu. U Pionir će redom dolaziti Hemofarm (8. oktobra), Olimpiju (15. oktobra), Cedevitu (22. oktobra), Zlatorog Laško (29. oktobra) i Zagreb (5. novembra).

Makabi stiže 3. decembra, dok je prvi "večiti derbi" u novoj sezoni na programu 24. decembra u okviru 13. kola.

Pešić je u trenerskoj karijeri osvojio sve što je mogao, osim olimpijske medalje.

Ima zlato sa Svetskog prvenstva 2002. sa selekcijom SR Jugoslavije, evropske titule sa Jugoslavijom (2001) i Nemačkom (1993), kao i zlato sa juniorskog SP 1987. godine.

Na klupskom nivou ima osvojenu Evroligu sa Barselonom, FIBA Evrokup sa Đironom, Kup Koraća sa Albom, titule i nacionalne kupove bivše SFR Jugoslavije, Nemačke i Španije.

Prošle sezone je u kriznom momentu preuzeo ekipu Valensije i sa njom stao na pragu Fajnal fora Evrolige.

U periodu od 1967. do 1977. bio je igrač Partizana i sarajevske Bosne, sa kojom je osvojio prvi Kup evropskih šampiona za klubove SFRJ. Jedini je aktivni trener koji ima klupsku evropsku krunu i kao igrač i kao trener.

"Мондо" = преписали са овог форума .