• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Руководство клуба и УО

Започео Селектор, 22 Децембар 2012, 16:15:37

« претходна тема - следећа тема »

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

Да ли сте задовољни радом Звездана Терзића?

Да
1033 (70.9%)
Не
423 (29.1%)

Укупно гласова: 1456

Вајти

Вероватно је договорено са неким да се макар привремено одблокира рачун - треба да поплаћамо ове због којих не можемо да региструјемо играче, а вероватно је ситуација таква да ништа од уплата на блокирани рачун не би ишло њима

КГЦЗ

Вероватно је и са неким банкама, које су пустиле менице и блокирале нам рачун, постигнут договор око репрограма и отплате дуга у неким наредним месецима, годинама.

tektin

Meni ovo lici na jednu staru kuhinju ... nadam se da gresim ...

njuma_njuma

A na sta bi trebalo da lici deblokada racuna? Ili kako bi ti voleo da to drugacije izgleda?

9alek5

Bice ljudi koji nece biti zadovoljni ni sa 0 na racunu. Tako da ono..

marniko82

E jebi ga, nadje se poneko da mu zasmeta smanjenje iznosa blokade...  :duplizid:

Ovo je verovatno deo Agrobanke sklonjen.


katamaran

Цитат1: Boki  27 Децембар 2012, 09:50:10
Gde se to vidi koliki je dug, kad ukucam i idem pretraga izadje mi samo da li je blokiran ili nije?
7mil. evra nije mala cifra za da se smanji dug u bankama :)


1. Trazis po maticnom broju

http://www.biznis-portal.rs/pretraga_racuna_provera_blokade_racuna.php

maticni broj 7000782

2. Kliknes na taj maticni broj negde u rezultatima

МilosМilos


Pretraživanje dužnika u prinudnoj naplati

Datum: 27.12.2012, 13:46:37

1.   Korisnik:    FUDBALSKI KLUB CRVENA ZVEZDA
   Adresa:   LJUTICE BOGDANA 1A
   Mesto:   VOZDOVAC
   Poreski broj:   100271364
   Matični broj:   
7000782
   Ukupan iznos blokade:    491,279,763.06
   Dani nelikvidnosti u proteklih godinu dana:   
       
Od   do   Broj dana
26.12.2011.    13.01.2012.    18
23.01.2012.    26.01.2012.    3
06.02.2012.    10.02.2012.    4
20.02.2012.    29.02.2012.    9
02.03.2012.    20.03.2012.    18
23.03.2012.    -    279
Ukupno:   331

Чаво


Ведран

Колико је још остало да би се одблокирао рачун ?
Ако није проблем да се напише колико је то у еврима.

katamaran


katamarannjuma_njuma

Jbt jos ce do nove godine i bodblokirati racun  :prvak:

moonn

28 Децембар 2012, 10:28:28 #113 Last Edit: 28 Децембар 2012, 13:54:47 by moonn
Intervju iz Novosti sa novim generalnim sekretarem FKCZ, jasno je da je on Dzajin covek od poverenja ali mislim i da je to razumljivo nakon iskustva koje je Dzajic imao. Sa druge strane covek ne bi mogao biti postavljen da nije odobren i sa druge strane. Pogotovo me raduje cinjenica da razmislja ispravno po pitanju organizacije i racinalizacije , jer bez toga nama nema zivota.


KRIZA u Crvenoj zvezdi je teška i za njeno prevazilaženje biće potrebna disciplina na svim nivoima, doslednost u sprovođenju petogodišnjeg plana i čvrsta primena propisa, istakao je u intervjuu za "Novosti" novi generalni sekretar kluba Miodrag Zečević. On je najavio i da će blokada klupskih računa u iznosu od 1,3 milijarde dinara sigurno biti skinuta već početkom januara 2013.

U kakvom stanju ste zatekli klub?

- Situacija je teška, ali ne i bezizlazna. Ako gledate Zvezdinu krizu, finansijski aspekat govori o širini, a njen razvoj kroz nereagovanje zaštitnih mehanizama pokazuje dubinu krize. Takvo stanje nije se desilo preko noći, pa ne može da bude ni brzo rešeno. Sve ovo predugo traje i jako će nam otežavati poslovanje u predstojećem petogodišnjem planu - kaže Zečević.


Koji su modeli za sanaciju duga?

- Kumulativno dug je 48,4 miliona evra, plus 5,6 miliona kao garancija za treća lica, što takođe može da preraste u aktivni dug. Postoje modaliteti, a suština je da se prekine s dosadašnjim načinom poslovanja koji je doveo do ovoga i da se uključe zaštitni mehanizmi. Pitanje je zašto oni nisu radili do sada, od državnog nivoa do nivoa kluba.

Šta je potrebno Zvezdi da bi krenula napred?

- Organizacije koje dugo traju nekada zalutaju i izgube osnovne elemente - misiju i viziju. Zvezdu treba prekomponovati u organizaciju s vrlo jasnim propisima. Dalje, bez discipline nema uspeha i tu nema alternative. I podrazumevanje da je ljubav prema klubu dovoljna da biste ga vodili je pogrešno. Ako želiš da uspešno vodiš veliki klub, onda moraš da imaš i znanje, nije dovoljno samo da voliš Zvezdu i da raspravljamo ko je više voli jer to je iracionalna kategorija.

Kako može da počne smanjivanje duga?

- Kriza u Zvezdi se prepliće s ekonomskom krizom u svetu i u Srbiji, te sa procesom tranzicije koji predugo traje. Ali, to ne sme da služi kao opravdanje, osim ako time želite da se sakrijete za svoje neuspehe. Mi treba da uradimo šta je do nas da Zvezda dobro posluje. Nije ni period kada smo bili prvaci Evrope bio bez krize.

Kako prevazići sadašnju krizu?

- Ne bih da izlazim sa strategijom jer će ona biti predstavljena na Skupštini u junu. Prva stvar je da se odblokira račun da bi klub mogao da funkcioniše. Zatim da se izmire obaveze prema UEFA, da se reprogramira deo duga, a onda i da se vidi postoje li obaveze kojima je istekao rok važnosti. U rešavanju krize mora da se menja i mentalitet formiran u proteklih deset godina, a to je najteže. Treba nam i efikasnost, da se zna ko šta radi, ko s kim razgovara i da poslovanje kluba bude dostupno i transparentno.

Kada očekujete izlazak iz blokade računa koja iznosi 1,3 milijarde dinara?

- Ne mogu da obećam da će biti do ponedeljka, ali u prvim danima januara sigurno hoće. Naišli smo na razumevanje kako klubova iz Srbije koji potražuju novac, tako i od banaka i velikog broja poverilaca. Postoji određeni broj njih s kojima nismo uspostavili kontakt, ali kada rešimo ovaj veliki deo obaveza, videćemo i šta imamo prema drugim poveriocima.

Koliki udeo u budućem finansiranju kluba će imati sponzori?

- Stalno potezanje aduta zvanog sponzor je nezahvalno za partnera koji je učinio šta je obećao. Značajan deo finasiranja jeste, ali sponzorski ugovor nema smisao da pokriva loše rezultate, iako je postojalo htenje da se tako pokrije sopstveni loš rad. Kada je dug ovoliki nije korektno da sponzora, koliko god je moćan, stalno pozivamo da nam da jači ugovor. Naš bolji rezultat i atmosfera u klubu biće razlog za jačanje poverenja i povećanje ugovora. Mi se ubrzano trudimo da sve loše otklonimo i tako damo garancije sponzoru.

Da li je zastoj u realizaciji ugovora s "Gaspromom" nastao zbog nedostatka kontrole trošenja novca?

- Statutom je definisano kako se kontrolišu sredstva, a primena propisa je bila problem. Pravo svih sponzora je da imaju uvid u tokove novca koji ulažu, a nisam siguran da su ga imali. To se u Zvezdi više neće dešavati, dokumentacija će biti dostupna i sponzorima i javnosti.

Mogu li se očekivati novi partneri u Zvedinom pulu?

- Da! Ali, sada smo pre svega usredsređeni na presek, saniranje dugova, prelazni rok... Ubrzo posle toga na red dolazi petogodišnji plan razvoja s kojim ćemo izaći pred Skupštinu, javnost i sponzore - istakao je Miodrag Zečević.

O TRANSFERIMA NE ODLUČUJE JEDAN ČOVEK
Ima li Zvezda sredstva za prelazni rok?
- Prelazni rok još nije definisan. Odluka o transferima u Zvezdi je sada kompleksnija, ne donosi je jedan čovek i jedan organ, već je zasnovan princip da svaki igrač bude projekat za sebe, da se zna koliko se ulaže, a koliko može da se dobije od koga. Ovih šest meseci treba da premostimo pre svega kroz pozajmice nekoliko vrhunskih igrača. Razumem težnje sportskog sektora, ali mora da se vidi plan finansijske izvodljivosti i da sve to verifikuje UO.

SVAKO RADI SVOJ POSAO
SMETA li vam što se govori o vašim rodbinskim odnosima s predsednikom Džajićem?
- Niti mi smeta, niti me opterećuje - odgovara Zečević. - Klub ima funkcionalne celine i niti generalni sekretar ima pravo da priča treneru, direktoru i predsedniku da li ekipi treba levo ili desno krilo, niti predsednik ima želju da uđe u fakturisanje i pisanje ugovora. Od brzine razumevanja između dva dela kluba mnogo zavisi i za Zvezdu je važno da svako radi ono što najbolje zna i nosi odgovornost za svoj posao.

80 ZAPOSLENIH
KOLIKI broj zaposlenih u klubu je optimalan?
- Smanjenje broja zaposlenih, koliko god zvučalo neprijatno, mera je koja mora da se primeni. Zvezdi nije potrebno preko 80 zaposlenih - jasan je Zečević.

Korektni

Цитат1: katamaran  28 Децембар 2012, 02:58:03
455,536,857.82

Milioni samo nestaju  :biggrin:

Super je to, samo pitanje je da li nestaju ili nam neki poverioci trenutno izlaze u susret i  omogućavaju da odblokiramo račun tako što povlače menicu sa naplate. Bojim se da su dugovi još uvek tu.

Citat: Kada očekujete izlazak iz blokade računa koja iznosi 1,3 milijarde dinara?
- Ne mogu da obećam da će biti do ponedeljka, ali u prvim danima januara sigurno hoće. Naišli smo na razumevanje kako klubova iz Srbije koji potražuju novac, tako i od banaka i velikog broja poverilaca. Postoji određeni broj njih s kojima nismo uspostavili kontakt, ali kada rešimo ovaj veliki deo obaveza, videćemo i šta imamo prema drugim poveriocima.

Red hart

Цитат1: Korektni  28 Децембар 2012, 10:42:57
Super je to, samo pitanje je da li nestaju ili nam neki poverioci trenutno izlaze u susret i  omogućavaju da odblokiramo račun tako što povlače menicu sa naplate. Bojim se da su dugovi još uvek tu.

Pa naravno da neće da nestane 11 miliona evra za deset dana. Ali i to što poverioci povlače menice i daju nam da dođemo do daha, a verovatno sklopimo i neki dogovor o relnom roku i načinu vraćanja duda, mnogo znači. Ili je to vraćanje poverenja u Zvezdu, ili pritisak nekih viših faktora, ili što je  i najverovatnije i jedno i drugo.

bayley89

Цитат1: Korektni  28 Децембар 2012, 10:42:57
Super je to, samo pitanje je da li nestaju ili nam neki poverioci trenutno izlaze u susret i  omogućavaju da odblokiramo račun tako što povlače menicu sa naplate. Bojim se da su dugovi još uvek tu.

Naravno da su dugovi tu, niko nam nije poklonio milijardu i 200 miliona dinara, ali je velika stvar da odblokiramo racun, pa makar i "samo" povlacenjem menica, jer je ce to omoguciti klubu da profunkcionise. Ne znam zasto omalovazavas to. Mislis da je lako ubediti ljude da ponovo veruju Zvezdi nakon sto ih je prethodna uprava godinama lagala.

ernest

Vjerovatno nije za ovu temu, ali ko je predsjednik SD? Skundric ili Boricic? Vidim na koktelu KK najavljuju Boricica, a ja sam mislio da je Skundric?

Шоми

28 Децембар 2012, 13:58:40 #118 Last Edit: 28 Децембар 2012, 14:04:41 by Шоми
На сајту спортског друштва пише да је Александар Боричић председник управног одбора спортског друштва, а да је Петар Шкундрић председник скупштине.

katamaran

Цитат1: bayley89  28 Децембар 2012, 13:03:25
Naravno da su dugovi tu, niko nam nije poklonio milijardu i 200 miliona dinara, ali je velika stvar da odblokiramo racun, pa makar i "samo" povlacenjem menica, jer je ce to omoguciti klubu da profunkcionise. Ne znam zasto omalovazavas to. Mislis da je lako ubediti ljude da ponovo veruju Zvezdi nakon sto ih je prethodna uprava godinama lagala.


Jedan deo je sasvim sigurno i otpisan. Nadajmo se sto veci deo :)