Трле ео по 2 комата.
Јебеш науку, понеле ме емоције сад, сврби ме прст да кликнем на јутјуб......
По мојој некој рачуници постоји неких 6 генерација Звездиних
да се надовежем на ово..
- Чика Рајкова генерација;
- Шекијева, мада се преклапају, а и чика Бора Костић је био део обе;
- Џајина генерација;
- Голубова генерација;
- Пиксијева генерација;
- генерација из Барија.
Све после тога ме не интересује, просто не може нипочему да се мери са овим. Чак ни не волим да се претерано подсећам свега тога, оних утакмица против Меца, Кајзерслаутерна, Барсе... Не волим.
После оне туге против Панатенеикоса, Звезда је наставила у сличном ритму. Пролеће у Европи је било редовна ствар. Двомеч који се памти је онај против Ливерпула. Енглески фудбал се тада подизао из сна у који су упали након освајања СПа који се играо код њих. Ливерпул је био изузетно јак, Киген је доминирао. Седамдесетих су у Ливерпулу играли и Џон Тошак (био тренер Реала пре рецимо 7-8 година), Крис Лоулер, Иан Калахан, Крис Томпсон (носоња, водио Ливерпул кад је Улие био на операцији). То су играчи за које знам, мрзи ме да гуглам сад комплет тим...
У сваком случају јака екипа, доминирали су Енглеском тад.

То је и даље била Џајина генерација - Куле, Цоле, Стане Караси, Војин Лазаревић, Блеки машина, Пера Кривокућа... а тада се већ у први тим са 17 година пробио и Пижон
! Иначе Жонпи је са 16 година Реалу у пријатељској утакмици пред 110.000 људи дао 2 гола, кад је улазио у игру Миљан му реко 'твоја грешка не постоји'.... 16 година!!
Исто тако међу новима су били Никола Јовановић и Баралић.
На Маракани су разбијени, иако Џаја није играо (играо у Звезди па је морао у војску). Цоле Јанковић је дао голчину са 20ак метара, а Блеки је из волеја закуцо за 2:0. Требало је бити убедљивије, ал не само што није него је Ливерпул и смањио на 2:1 преко Лоулера. Наравно Пижон је био стартер, нису га слали у Сопот да се кали.
Ео голова, а ту је и гол из Ливерпула.

Реванш.. енглески стадион је наравно велика позорница, а Звезда је тада свету представила Голуба у Џајином дресу. Култни меч, показује какав је Звезда фудбал играла под Миљанићем. Европски Бразилци.
Куле је већ био мајстор, ал Пижон је летео по терену није се бојао лопте.
Друго полувреме је било напетије, ал опет смо их добили. Војин је затего такву голчину, цео стадион се утишо. Пул тад навалио свим силама, изједначили опет преко Лоулера, ал их је Цоле поздравио бомбом, воздра Ливерпул.
Не будите лењи, одгледајте свих 15 минута.
"Magnificent football here by Red Star, Liverpool finding it difficult to win the ball, let alone set up attacks."Значи сабијање, сакрили лопту. Најлепши фудбал тог периода, и то на сред Енфилда.
Звезда је тада постала тек други клуб који је у европским такмичењима (у неких 20ак година) добио Ливерпула у обе утакмице! Хвала довиђења