• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Историја ФК Црвена Звезда

Started by zika, May 14, 2011, 09:50 pm

Previous topic - Next topic

Љуба

Деки против Хелсинкија

"Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње. Е то је Црвена звезда... Волети Црвену звезду није тако мала ствар. Озбиљно вам кажем"- Љуба Тадић

Vuque

Čoveče, kako lep dres, naročito ova zvezdica ispod kragne.

СДелија

Још слика против Хелсинкија:
nesabolt

Филип Стојковић против Хелсинкија одиграо 31. меч за Звезду у европским такмичењима и недостаје му још само четири наступа да уђе у топ 10 играча са највише утакмица у Европи у историји клуба. Борјан такође може до топ 10, јер је сакупио 29 мечева, а на тој бројци се зауставио и Вујадин Савић, док Родић тренутно има 25. Иначе, листа првих 10 се није мењала већ 37 година, од кад су Пижон и Дуле Савић одиграли последњи меч за црвено-беле у Европи на Ноу Кампу против Барселоне:

51 - Јован Аћимовић
50 - Владимир Петровић
49 - Драган Џајић
48 - Боривоје Костић
41 - Душан Савић
39 - Владимир Поповић
37 - Мирослав Павловић
37 - Ратомир Дујковић
36 - Кирил Дојчиновски
35 - Зоран Филиповић

Овде су урачунати сви мечеви у евро такмичењима, не само они под ингеренцијом уефа, тако да је и вечна листа најбољих стрелаца клуба другачија од оне која се појавила јуче, а на којој нису урачунати голови из Митропа, Рапан купа, можда и Купа сајамских градова, а та такмичења се с правом рачунају као званична у историји клуба, јер су у време док их је Звезда играла била врло квалитетна:

35 - Боривоје Костић
28 - Зоран Филиповић
20 - Душан Савић
19 - Стеван Остојић
18 - Војин Лазаревић
18 - Драган Џајић
17 - Никола Жигић
14 - Дарко Панчев
11 - Станислав Караси
11 - Горан Друлић*
10 - Бошко Ђуровски
10 - Милош Шестић*
10 - Ричмонд Боаћи

* Друлић је постигао 11 голова за Звезду у Европи, али му оспоравају она три комада против Селте у Вигу, јер је тај меч касније регистрован службеним резултатом за Шпанце, па се на многим местима води да је постигао осам. Шестић по извештајима који су овде на форуму има девет голова у Европи, вероватно су му урачунали и неки погодак који се водио као аутогол.

Шапчанин


ЉубаФотографија пред утакмицу 1954 у Софији против ЦДНА.
"Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње. Е то је Црвена звезда... Волети Црвену звезду није тако мала ствар. Озбиљно вам кажем"- Љуба Тадић


Vlada 89


Crvena Zvezda - Jang Bojs 3:0
Roter Stern - BSC Young Boys 3:0
Red Star - FC Young Boys 3:0
Champions League 2004/05
Second qualifying round, second leg
4.8.2004. Marakana ~40.000
Belgrade Serbia, Beograd Srbija
1:0 Bojan Miladinović 39'
2:0 Milan Dudić 49'
3:0 Nikola Žigić 69'
"To je juriš, to je nalet, nema milosti, sve ili ništa, to je Crvena zvezda u svom elementu, to je Crvena zvezda u svom punom sjaju."

nesabolt

Крај деценије се ближи, могли би да бирамо најбољи тим Звезде од 2010. до 2019.

Голмани: Борјан, Бајковић, Рајковић, Стаменковић, Кахриман, Манојловић...

Одбрана: Дегенек, Ле Талек, Савић, Печник, Нинков, Ф. Стојковић, Вилотић, Игњатијевић, Микић, М. Петковић, Печник, Вешовић, Гобељић, Тошић, Максимовић, Милуновић, Спајић, Бабић, Луковић, Павићевић, Келхар, Н. Мијаиловић, Ф. Младеновић, Родић, Анђелковић, Ибањез...

Везни: Јованчић, Јовичић, Крстичић, Милијаш, Исах, Савио, Каду, А. Ковачевић, Богдановић, Короман, С. Мијаиловић, Доналд, Бен, Срнић, Канга, Плавшић, Грујић, Евандро, Лазетић, Марин, Иванић, Радоњић, Катаи, Лазовић, Нинковић, Ристић, Л. Милуновић, Миливојевић, Касалица, С. Перовић, Трифуновић...

Напад: Павков, Боаћи, Пешић, Виеира, Мрђа, Јовић, Дауда, Мудрински, Борха, Калуђеровић, Јевтић, Лекић...

Да пробам по мом укусу, први тим у формацији 4-1-4-1, двоумио сам се између Лазовића и Бена на десном крилу и Катаија и Радоњића на левом, иако је Катаи играо и десно, понекад и у шпицу, зато ми је други тим у формацији 4-4-2 превише офанзиван у везном реду без правог чистача, комотно је ту могао бити Јовичић, али нисам могао да изоставим неког од ова четири мајстора, у нападу сам се двоумио између Виеире, Павкова и Боаћија, пресудили су ипак голови Павкова против Ливерпула и комшија и сјајан просек голова Боаћија.

Прва постава: Борјан - Печник, Дегенек, Ле Талек, Ибањез - Крстичић - Лазовић, Милијаш, Марин, Катаи - Мрђа

Друга постава: Бајковић - Нинков, Савић, Павићевић, Н. Мијаиловић - Бен, Грујић, Нинковић, Радоњић - Павков, Боаћи

Љуба

Борјан, Печник, Дегенек, Ле Талек, Тошић, Крстичић, Лазовић, Катаи, Нинковић, Евандро, Боаћи(Виеира).
"Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње. Е то је Црвена звезда... Волети Црвену звезду није тако мала ствар. Озбиљно вам кажем"- Љуба Тадић

ljubisa rajkovic

jedna mala ispravka,nadam se da mi necete zameriti,nejc pecnik je u zvezdi igrao desno krilo.mozda dve-tri kao desni bek i to kad je morao da krpi.tada je u zvezdi desni bek bio marko petkovic.tesko je izdvojiti najboljih 11 jer se moze i od domacih i od stranaca napraviti veoma dobar tim.

-golman:borjan bez konkurencije
-levi bek:dvoumim se izmedju ibanjeza i tosica.tosic je u jednom trenutku bio nas najbolji fudbaler i to se videlo na terenu.pravo da vam kazem tuzno je gledati ekipu u kojoj je najbolji igrac levi bek,ali dobro,i to smo preziveli.
neka bude ibanjez
-stoperi:degenek i le talek bez premca
-desni bek:neka bude ninkov
-sredina:ovde imam ogroman problem jer su nam igraci sredine terena ubedljivo najbolji deo ekipe.ali evo:
marin,krsticic,milijas,katai
-napad:ben i boaci kao najbolji strani golgeteri u zvezdi

klupa:bajkovic,mrdja,hugo,pavkov,stojkovic,lazovic,ninkovic,radonjic,tosic,savic,maksimovic

starteri 4-4-2

klupa 4-3-3

plus igraci kao kadu,donald,mudrinski,borha,kaludjerovic itd...jbg koga god pomenem,neko izvisi,a ne zasluzuje to bar po meni.jako tesko i nezahvalno za birati.

ШапчанинШапчанин


СДелија

Црвена Звезда-Јанг Бојс 2004.


ČarlsSmit