• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Чланство и годишње карте за утакмице

Started by levo_krilo, May 23, 2011, 12:51 pm

Previous topic - Next topic

Хлад Малиганович

Проблем је у овом случају, скоро чисто менталитетски. Као народ смо склони да се декларишемо као ово или оно, све док то не подразумева било какву, па чак и симболичну активност. Познајем доста људи који су "љубитељи спорта" воле Звезду (или неки други клуб), репку, причају о томе, прате када нешто постане актуелно (дерби, светско првенство..), коментаришу. А на утакмице иду сваке преступне године. У коментарима су жустри, у све се разумеју, знају како треба, а још боље како не треба, и по правилу су бучнији кад нешто куде, него када нешто хвале. Стекао сам чак утисак да они воле да мрзе наш фудбал. Интернет је таквим љубитељима спорта поготово дао крила. Они ће први да се сете корова на трибинама Маракане, иако Маракану нису видели годинама, први ће се пожалити на то како "од хулигана нормалан свет не може да иде на утакмице", иако их често мрзи да утакмице погледају и на телевизији.

Да се нешто одмах разумемо, ја нисам задовољан. Спорт је у овом нашем посрнулом друштву једна од најцрњих ставки. Каквих се ту ликова намножило, ко ту одлучује, како ствари функционишу, искрено, некад ми цео наш спорт личи на клозетску шољу Србије. Али ја ипак једва чекам следећу суботу. И хоћу да верујем, хоћу да учествујем, хоћу да будем ту, део приче, јер је Звезда велики део мог живота од најмлађих дана. И убеђен сам да када би неком чаролијом људи почели да мисле и раде на тај начин, ствари би се промениле на боље. Јер вера је најбитнија ствар. Не мислим ту на религију.. Узмите црвену новчаницу из вашег џепа, баш ону која је могла да вас учлани у Звезду. Колико она вреди? Вреди тачно онолико колико људи верују да вреди. Дајте ми контролу над три телевизијије са националном фреквенцијом на недељу дана, и учинићу да та новчаница вреди таман онолико колико мени одговара. Једноставно, људи ће ми поверовати да јој вредност опада или расте, и то је све што је битно. А колико вреди Звезда? Као и хиљдарка- онолико колико верујемо у њу. Онолико колики јој значај придајемо. Број чланова показује да Звезда тренутно вреди много милиона празних и декларативних изјава, и тачно десет хиљада одраслих особа који су спремни да за њу дају 1000 динара, на годишњој бази. То је тужно. Ја не знам да ли ће мој глас нешто да значи. Не пада ми на памет да вас убеђујем да ће значити, јер ту расправу губим пре него што је и почела. Али ја хоћу да верујем да ће значити. И ако постоји и промил вероватноће да ће тако бити, ја сам спреман да издвојим ту своту, и заложим своје име и презиме, па макар се на крају дебело зајебао, и био маска неким Мајамијима, Рајама, и другој банди. Можда сам будала, али зар не би било лепо да је уместо 10 000, на списку милион таквих "будала". Какав би то тријумф за Звезду био! Па макар све било превара. Бар би смо испали људи према имену у које се заклињемо.
C'mon, Yano, c'mon honey, let's sell the house.

Љуба

Зајебите те свађе око тога ко је члан а ко није. Као што рече Бишоп, нема потребе за оваквим провокацијама. Сподоба са слике није прва, а нажалост ни последња која је пљунула на све оно што му је Звезда дала. Ево имамо и садашњи пример филозофа који је "бежао из школе да би гледао Звезду" па видимо како нам је вратио на терену.

Ја рецимо јесам члан али не мислим да сам већи Звездаш од некога ко није. Има много разлога зашто неко није члан. Неко нема новца, неко не воли тренутну управу, неко једноставно не жели итд, итд.

Мени је јако драго што на списку чланова поново видим чланове разних националности и вероисповести. То је још један доказ да је Звезда изнад свега.
"Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње. Е то је Црвена звезда... Волети Црвену звезду није тако мала ствар. Озбиљно вам кажем"- Љуба Тадић

naka

Tacno tako Ljubo.
Samim tim je i Jorgovan u pravu sto kaze da 1000 din nije pokazatelj velicine zvezdastva.

Jorgovan

Quote from: bishop on Feb 26, 2012, 03:35 pm
Јоргован брате без жеље да уносим злу крв али ту слику Мустафе са чланском ( а и сам знаш да је избачен из клуба ) схватам као твоју провокацију упућену ка људима који су чланови на коју би ја или било ко други могао да стави слику Ђуре мутавог са коментаром " а ево ко није " . Немој брате ниско да удараш , ниси члан , твоја одлука , ок , идемо даље .


nije nikakva provokacija, taman posla, samo sam hteo da kazem da nije zvezdas automatski svako ko da 1000 dinara, a da onaj ko nije dao nije zvezdas.

ja savrseno shvatam da nekim ljudima znaci to sto im je omoguceno da budu clanovi, da im je drago zbog toga, da su ponosni na neki nacin. ali rasprava je pocela tako sto je receno da ''ovi drugi'' nisu zvezdasi.

КГЦЗ

Ја сам члан од децембра 2010. године. Не знам зашто сам се истриповао да сам члан од марта/априла 2011. Како ми није стигло ништа у вези обнове чланарине, мислио сам да има времена и да ћу морати следећег месеца да уплатим. Али, кажем, јављено ми је из сервиса да немам право за гласање јер ми је истекла чланарина. 1000 динара није много (знам да многима јесте, јеби га), али могли су да ми јаве за истек чланарине. Нарочито што је многима јављано да за 15ак дана истиче чланарина.

Поента овог чланства, осим гласања на изборима, је финансирање Црвене звезде. 10 евра годишње није много, то је око 83 динара месечно. 500 000 људи х 10е = 5 000 000е. Али, разумем и људе који су звездаши, али нису чланови. Превише смо пута чули како су тако неке уплаћене паре прокоцкане (није алузија на Аџу :mrgreen:), украдене и слично.

Пример да је финансирање од чланарине могуће је Галатасарај који има 3 000 000 званичних чланова који плаћају неку минорну суму, мислим од 1е месечно (или чак годишње). Ове информације су по сећању, ако ја грешим, нека ме неко исправи.

Е сад, замислите ситуацију да годишње Црвена звезда има 5 000 000е од чланарине, па спонзорски уговори, па рекламе и долазимо до, за наше услове) одличног буџета. Знам ја да је илузорно надати се да ћемо имати 500 000 чланова у ближој будућности, али то би сјајно изгледало.

Закључак: Апсолутно се не слажем да не треба да се делимо да ли је неко навијач или није по томе да ли је члан ФК Црвена звезда, из горе поменутих разлога (преваре, крађе и сл.). Опростите на дужем упису.

:ziveli2:
Данас нама кажу, деци овог века, да смо недостојни историје наше, да нас захватила западњачка река и да нам се душе опасности плаше.

uskee1512

quote author=ЦЗВ link=topic=120.msg186704#msg186704 date=1330262227]
Не верујем каква дискусија. Ау Боже... Значи ми који нисмо члан, нема везе што идемо сваку утакмицу, нисмо Звездаши? И не знамо како је бити члан Звездашке породице? Добро..
[/quote]
Доказан звездаш је сада члан.Јбг-сурово ал то је тако.Могу да разумем ко нема тих 1000 динара да да ал тог сигурно и не занима фудбал баш много па ни Звезда а ни неки други клуб већ жеља да преживи наредни месец!

Quote from: Љуба on Feb 26, 2012, 03:42 pm


Мени је јако драго што на списку чланова поново видим чланове разних националности и вероисповести. То је још један доказ да је Звезда изнад свега.

Ово је то што је најјвећи мотив!Значи-не дајем ја управи нити играчима и баш ме боли уво дал је ту Весић,Лукић или пак Џајић-ја дајем Црвеној Звезди!И ја сам члан Црвене Звезде!Нису у питању 1000 динара ал је у питању јел јеси или ниси!
Ја сам купио сезонску и за мене и за жену-она неће да оде ни на једну утакмицу а ја ако ухватим овог пролећа три ја ћу да будем срећан!
проблем је управо у томе што се филозофира"ја не дам због овог или оног"
Да су сви дали сад се не би покретала прича дал ће да избори буду регуларни и не би се ни помишљало на то како може сад неко да купи гласове.јбг...нема оправдања...све што се каже против је млаћење празне сламе...како рече Јоргован.
то је исто као да ја кажем-ја сам звездаш,не идем на утакмице и ако живим поред Маракане јер ми је удобније да пратим из фотеље на ЛЦД ТВу и нема право нико да ми каже да је већи звездаш од мене и да воли више Звезду од мене јер је мени теже кад пратим утакмицу кући!
.


Deki-Red Star

Biti član Crvene Zvezde je velika čast i još veća privilegija. Neko želi da i zvanično bude dio te priče, te neke šire zvezdaške familije a neko se ne pronalazi u tome. Ja, iako zamjeram način rezonovanja ovih drugih jer smatram da bi bilo dobro da se što više zvezdaša učlani u klub, nikoga ne optužujem zbog toga. Na kraju krajeva,svi imaju pravo da rade onako kako misle da je najbolje.


Маркони

Није ово питање Звездаштва. Кукамо на дуг који је више десетина милионски а овамо не дамо пишљивих 1000 динџи годишње! (наравно они који могу а неће, пошто има људи којима је 1000 динара заиста велики новац, нпр они који имају плату 13000...)

Да само, али само 100 000 људи од толиког броја који се изјашњавају као навијачи Црвене Звезде да 10 евра то би била свота довољна да клуб функционише нормално бар један месец а можда и два, ето помогли би им да не брину да ли ће имати за воду, струју, редаре, телефон па чак и по неку плату неким играчима... А за осталих 10 месеци би се снашли са ловом од спонзора, продаје играча...

Знам људе који не долазе на утакмице, не могу због обавеза, али опет дају тих 1000 дин и чланови су, помогли су колико и како могу и то је то. Ако имаш пара да дајеш за сваку утакмицу по 200 300 дин онда ти није фрка ни тих 1000 дин да даш једном годишње.

По мом мишљењу најбољи начин сигурног прилива новца (не неког огромног али бар већег него сада) за клуб био би велики број чланова, дакле имаш неку солидну бројку људи и ти људи ће увек дати ту лову и на то рачунаш као новац за живот клуба, за основне ствари и те основне трошкове, а од неких већих новчаних прилива као што је продаја играча рачунаш да смањујеш дугове и нешто уложиш и у будућност.
Није довољно само да дођеш на утакмицу и пружиш подршку, већ и да даш све од себе за оно што нам је тренутно један од већих проблема а то је тај ужасан дуг који нам виси над главом и оптерећује нас психички. Нажалост ситуација у држави је таква да неки људи стварно не могу да дају 10 евра јер имају и своје дугове и мала примања (или их немају уопште) и пуно проблема, али они који могу а не дају ми никад неће бити јасни ма шта они навели као разлог, а поготово у оваквој ситуацији кад нам је сваки динар битан и кад сви желимо да се решимо тих дуговања и да се окренемо максимално само резултатима.

david3254

Имам неколико питања у вези учлањења. Да ли чланарина важи за једну фудбалску сезону или за једну календарску годину? Значи, ако сада уплатим, да ли ми чланарина истиче истог овог датума следеће године, или је потребно да већ пред почетак сезоне 2012/2013 обновим чланство? Ако уплаћујем чланарину преко СМС-а, пошто сам пост-пејд, да ли ми се једнсотавно дода 1000 динара на рачун? И када могу да очекујем да ми стигне чланска картица, након што уплатим?

stefan_bg

Quote from: Маркони on Feb 26, 2012, 05:23 pm
Да само, али само 100 000 људи од толиког броја који се изјашњавају као навијачи Црвене Звезде да 10 евра то би била свота довољна да клуб функционише нормално бар један месец а можда и два, ето помогли би им да не брину да ли ће имати за воду, струју, редаре, телефон па чак и по неку плату неким играчима...

Ово је тачно, али ситуација треба много шире да се посматра.
Шта мислите јел лакше ући у преговоре о спонзорству кад имаш 10 000 или 50-100 000 чланова? Колико можемо да измуземо спонзора са 10 000, а колико са 20-30 000 људи на стадиону?
Е због тога је проблем што се људи не учлањују.
Quote from: Komri on Jun 08, 2014, 10:24 am
gledao sam organizovanije tuče majmune u zoo vrtu nego što naša uprava funkcioniše

Психо

Quote from: david3254 on Feb 26, 2012, 05:25 pm
Имам неколико питања у вези учлањења. Да ли чланарина важи за једну фудбалску сезону или за једну календарску годину? Значи, ако сада уплатим, да ли ми чланарина истиче истог овог датума следеће године, или је потребно да већ пред почетак сезоне 2012/2013 обновим чланство? Ако уплаћујем чланарину преко СМС-а, пошто сам пост-пејд, да ли ми се једнсотавно дода 1000 динара на рачун? И када могу да очекујем да ми стигне чланска картица, након што уплатим?


Календарска година је у питању,ако данас уплатиш истиче ти 26.02.2013.
Нису нас сломиле ове тешке године !
                    

Тони

Quote from: david3254 on Feb 26, 2012, 05:25 pm
Имам неколико питања у вези учлањења. Да ли чланарина важи за једну фудбалску сезону или за једну календарску годину? Значи, ако сада уплатим, да ли ми чланарина истиче истог овог датума следеће године, или је потребно да већ пред почетак сезоне 2012/2013 обновим чланство? Ако уплаћујем чланарину преко СМС-а, пошто сам пост-пејд, да ли ми се једнсотавно дода 1000 динара на рачун? И када могу да очекујем да ми стигне чланска картица, након што уплатим?


Ако се учланиш данас,истиче ти 26.2.2013. Чланство обнављаш пре истека,а можеш и после,с тим да се онда ваљда доплаћује 500 динара.
Чланску картицу ја још нисам добио,а члан сам од јула 2010. Пошто ми није требала,јер сам сезонску добио на основу потврде о учлањењу (неки смешан папирић),нисам ни ишао по њу. Обновио сам је пар дана пред Рен и тад су ми рекли да ће ми је послати на кућну адресу најдаље две недеље после Рена,али се то није десило (или јесте,а ја нисам био кући,пошто ваљда мораш лично да примиш пошиљку). Узећу је пре избора свакако.
А што се тиче тог уплаћивања преко СМС-а,не могу ти помоћи,јер то нисам радио никада.

@2net

Quote from: stefan_bg on Feb 26, 2012, 05:29 pm
Quote from: Маркони on Feb 26, 2012, 05:23 pm
Да само, али само 100 000 људи од толиког броја који се изјашњавају као навијачи Црвене Звезде да 10 евра то би била свота довољна да клуб функционише нормално бар један месец а можда и два, ето помогли би им да не брину да ли ће имати за воду, струју, редаре, телефон па чак и по неку плату неким играчима...

Ово је тачно, али ситуација треба много шире да се посматра.
Шта мислите јел лакше ући у преговоре о спонзорству кад имаш 10 000 или 50-100 000 чланова? Колико можемо да измуземо спонзора са 10 000, а колико са 20-30 000 људи на стадиону?
Е због тога је проблем што се људи не учлањују.ovo je sustina!

ja sam clan, iscimao sam jos par ljudi da se uclane (jer sam bio razocaran pricom da smo u dugovima, da nam prijeti katanac, ...), iako znam da oni, kao i ja nemaju vremena, mogucnosti da idu na utakmice (ne zive u bg, rade, ... ).
i to sam uradio samo da bi pomogao FK CRVENA ZVEZDA! (ja sam zvezdas, ciganin, delija, bez obzira da li sam clan ili ne). nema tu price o lukicu, adzicu, vesicu, ... ja nisam dao pare njima, nego klubu koji volim. meni 1000 din nije mnogo, a kad bi svi koji vole jednu jedinu dali isto toliko za nju, zvezdi bi bilo mnogo lakse!

opravdavanje da se neko nije uclanio jer ne voli ovu upravu je glupo, jer kao sto vidimo, clanstvo nam daje mogucnosti da tu istu upravu i mijenjamo. i ponavljam, ne dajemo mi pare upravi u dzep, nego zvezdi!

liburnija je jednom napisao "prebrojali smo se, ovoliko nas ima, 10 000, ni manje ni vise", svi ostali zbog svojih razloga nisu clanovi, nisu (na ovaj nacin) pomogli zvezdi, i meni je to bzvz (na stranu to sto je malo bljutavo da neko pljuje pa necemu sto neko radi, a sam nije uradio i ono najmanje sto je do njega da i on nesto uradi, pomogne)david3254

Quote from: ТониДелијеСевер on Feb 26, 2012, 05:34 pm
Quote from: david3254 on Feb 26, 2012, 05:25 pm
Имам неколико питања у вези учлањења. Да ли чланарина важи за једну фудбалску сезону или за једну календарску годину? Значи, ако сада уплатим, да ли ми чланарина истиче истог овог датума следеће године, или је потребно да већ пред почетак сезоне 2012/2013 обновим чланство? Ако уплаћујем чланарину преко СМС-а, пошто сам пост-пејд, да ли ми се једнсотавно дода 1000 динара на рачун? И када могу да очекујем да ми стигне чланска картица, након што уплатим?


Ако се учланиш данас,истиче ти 26.2.2013. Чланство обнављаш пре истека,а можеш и после,с тим да се онда ваљда доплаћује 500 динара.
Чланску картицу ја још нисам добио,а члан сам од јула 2010. Пошто ми није требала,јер сам сезонску добио на основу потврде о учлањењу (неки смешан папирић),нисам ни ишао по њу. Обновио сам је пар дана пред Рен и тад су ми рекли да ће ми је послати на кућну адресу најдаље две недеље после Рена,али се то није десило (или јесте,а ја нисам био кући,пошто ваљда мораш лично да примиш пошиљку). Узећу је пре избора свакако.
А што се тиче тог уплаћивања преко СМС-а,не могу ти помоћи,јер то нисам радио никада.


Е сад, мени баш највише треба због сезонске карте за наредну сезону. И желим да имам ту картицу :biggrin: . А нешто баш и немам поверења у куповину преко нета и смс-а, па би ми добро дошао неко ко се на тај начин учланио. Када долазим на утакмице, онда и немам много новца, а ни времена да се учланим.

И још једно питање: постоји још она акција 2344?

Психо

Quote from: david3254 on Feb 26, 2012, 06:56 pm
И још једно питање: постоји још она акција 2344?


Можда је још активан рачун,али са тим је готово,а не знамо ни куда су паре отишле од укупне донације као што је најављено да ће се објавити,тако да ако хоћеш да помогнеш клубу боље купи неку мајицу и иди на Маракана туру,клуб ће добити новац а ни ти нећеш лоше проћи  :001_rolleyes:
Нису нас сломиле ове тешке године !