• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Еврокалкулације - Сервисне информације

Започео playtony, 10 Јун 2018, 18:28:22

« претходна тема - следећа тема »

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

playtony

UEFA RANG LISTA ZA 2019. NAKON TRECEG KOLA KVALIFIKACIJA

Plasmanom u najmanje grupnu fazu Lige Evropa ove godine Crvena zvezda je osvojila dodatnih 0.500 bodova, pa tako na petogodisnjoj UEFA rang-listi trenutno ima 12.750 bodova i zauzima 98. mesto. Eventualni plasman u Ligu sampiona doveo bi nas u najgorem slucaju na 89. mesto.

Stanje na rang-listi nakon odigranog treceg kola kvalifikacija izgleda ovako:


playtony


UPOREDNI PLASMAN CRVENE ZVEZDE I SRBIJE

Zanimljivo je pogledati uporedni plasman Crvene zvezde i Srbije na UEFA rang nakon odigranog treceg kola kvalifikacija. Ukoliko ovu tabelu uporedimo sa istom objavljenoj na ovoj temi pre pocetka kvalifikacija, lako se da primetiti da su i Crvena zvezda i Srbija napravili bas velike pomake unapred, i da cemo sledecih sezona jos vise napredovati.

U sledecoj tabeli se mogu naci zavrsni plasmani i bodovi Srbije i Crvene zvezde od 1996. godine, od kada i postoji ovakav nacin obracunavanja koeficijenata.


playtony


DRZAVNA UEFA RANG LISTA ZA 2019. NAKON TRECEG KOLA KVALIFIKACIJA

Vec drugu godinu za redom nase ekipe beleze dobre rezultate u evropskim takmicenjima i to se znacajno odrazava na drzavnu rang-listu. Na osnovu ove liste odredjuje se koliko ce koja drzava imati ekipa u Ligi sampiona, kao i iz koje faze ce poceti takmicenje u kvalifikacijama za Ligu sampiona i Ligu Evrope. Zbog loseg plasmana na ovoj listi, sve nase ekipe svoje takmicenje morale su da pocnu vec od prvog kola. Ukoliko osvajac ovogodisnje Lige Evropa putem svoje lige obezbedi ucesce u Ligi sampiona, pobednik naseg kupa ce svoje takmicenje poceti od drugog kola.

Srbija se trenutno nalazi na 19. mestu i ukoliko uspe da sacuva taj plasman, nas sampion bi se u sezoni 2020/21 ukljucio u kvalifikacije za Ligu sampiona tek od drugog kola. Neki dalji cilj bi nam bio plasman na 15. mesto sto bi Srbiji donelo pravo da ima dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu sampiona.

Stanje na drzavnoj rang-listi nakon odigranog treceg kola kvalifikacija izgleda ovako:


playtony


KALKULACIJE ZA LIGU SAMPIONA 2019/20 NAKON TRECEG KOLA KVALIFIKACIJA

Svaki bod koji Crvena zvezda osvoji ove sezone u Evropi racuna se za rang-listu za sledecu sezonu, kao i za odredjivanje sesira za zreb Lige sampiona i Lige Evropa. Ove godine nam je za malo izmakao plasman medju nosioce u drugom kolu kvalifikacija. Ove godine situacija je veoma slicna, i potrebno je da nam se poklopi bar 5 iznenadjenja da bismo izborili status nosioca u drugom kolu. Sto se tice prvog kola, tu cemo sigurno biti nosioci, u trecem i cetvrtom sigurno necemo, osim u slucaju nekih preuzimanja koeficijenata u slucaju iznenadjenja u samom takmicenju, ali o tome cemo pricati tek za nesto manje od godinu dana.

Uzimajuci u obzir da sve ekipe sa najvecim koeficijentima osvoje svoja prvenstva, tabela na danasnji dan bi izgledala ovako:Posto su prvenstva u vecini drzava tek pocela, a u nekim jos nisu, nije bas relevantno gledati trenutno stanje na ovoj tabeli, ali cemo ga ipak cisto infornativno navesti. U buducnosti, ovo ce biti tabela koju cemo najvise pratiti:U sledecoj tabeli mozemo da vidimo koja prvenstva i koje ekipe pratimo. Za nas su interesantne samo ekipe iz te tabele, i ukoliko neka ekipa koja nije u toj tabeli osvoji prvenstvo, to bi nas dovelo na poziciju vise. Ekipe oznacene zutom bojom su vec zavrsile svoje ovogodisnje takmicenje u Evropi, dok su one oznacene zelenom bojom trenutno slabije od nas ali bi u slucaju uspeha u Evropi mogle da nas obidju. Na tabeli se moze videti broj odigranih kola u svakom prvenstvu, koeficijent ekipa koje nas zanimaju, kao i njihov trenutni plasman u svom prvenstvu.


playtony


STANJE U PRVENSTVIMA ZA SEZONU 2019/20 NAKON TRECEG KOLA KVALIFIKACIJA

Radi lakseg pracenja svih ovih tabela za sledecu sezonu, u sledecoj tabeli mozete videti stanje na tabelama svih evropskih prvenstava, koliko koja drzava daje ucesnika za Ligu sampiona, kao i od kog kola se njihovi predstavnici ukljucuju u takmicenje: