Аутор Тема: Еврокалкулације - Сервисне информације  (Прочитано 17724 пута)

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

playtony

 • Гост
Еврокалкулације - Сервисне информације
« послато: 10 Јун 2018, 18:28:22 »
Postovani forumasi, odlucili smo se za otvaranje ove teme, koja ce biti cisto informativnog karaktera, kako bismo na jednom mestu pregledno imali uvid u sve sto se tice Evrokalkulacija. Ova tema ce ostati zakljucana. Sve diskusije cemo i dalje voditi na temi za Evrokalkulacije za svaku sezonu, ali ova tema bi trebalo da bude polazna tacka za svakoga ko zeli da se informise.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #1 послато: 10 Јун 2018, 18:29:32 »
LIGA SAMPIONA - SISTEM TAKMICENJA

Kao sto je vec poznato, UEFA je promenila sistem kvalifikacija za Ligu sampiona. Crvenu zvezdu ceka tezi put do LS, posto je neophodno da prodjemo cak 4 kola kvalifikacija, od kojih cemo samo u prvom biti povlasceni.

Kvalifikacije za LS se odvijaju paralelno u dve 'staze': Staza sampiona, u kojoj se i mi nalazimo i u kojoj ucestvuju sampioni drzava plasiranih od 12. do 55. mesta UEFA rang liste, i nesampionske staze, u kojoj ucestvuju ekipe iz drzava rangiranih od 5. do 15. mesta. Sve ekipe iz 4 najjace drzave u Evropi direktno su kvalifikovane za LS. Na listi je doslo do malih pomeranja posto su se pobednici ovogodisnje LS i LE preko svojih liga kvalifikovali za LS sledece godine.

Sto se tice, za nas interesantne, staze sampiona, to bi izgledalo ovako:

4 najslabije drzave (Gibraltar, Andora, San Marino i Kosovo) igraju 2 kola predkvalifikacija i samo najbolja od tih ekipa ce se plasirati u prvo kolo kvalifikacija.
Sampioni drzava plasiranih od 20. do 51. mesta startuju od prvog kola kvalifikacija.
Sampioni Hrvatske i Rumunije, Danske i Belorusije se pridruzuju pobednicima prvog kola u drugom kolu kvalifikacija.
Sampioni Grcke i Austrije se pridruzuju pobednicima drugog kola u trecem kolu kvalifikacija.
Sampioni Svajcarske i Holandije se pridruzuju pobednicima treceg kola u cetvrtom kolu kvalifikacija.
4 pobednika tih duela ulaze u Ligu sampiona.Na sledecoj tabeli jos jasnije moze da se vidi o kojim ekipama se tacno radi, i kad ko pocinje takmicenje. Plavom bojom oznacene su ekipe iz sampionske staze, narandzastom one iz nesampionske.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #2 послато: 10 Јун 2018, 18:30:23 »
LIGA EVROPA - SISTEM TAKMICENJA

Sto se tice Lige Evropa, tu je UEFA napravila jos drasticniju promenu sistema takmicenja. I LE je sada takodje podeljena u stazu sampiona i nesampionsku stazu. Mi cemo se uglavnom baviti stazom sampiona, jer bismo u slucaju ispadanja iz kvalifikacija za LS u njoj nastavili takmicenje.

Sistem takmicenja staze sampiona je sledeci:

3 ekipe koje ispadnu iz predkvalifikacija za LS, kao i 15 ekipa koje ispadnu iz prvog kola kvalifikacija za LS takmicenje nastavljaju u drugom kolu kvalifikacija za LE.
10 ekipa ekipa koje ispadnu iz drugog kola kvalifikacija za LS, kao i 9 pobednika drugog kola EL, plus jedna ekipa dobijena zrebom (iz drugog kola EL) takmicenje nastavljaju u trecem kolu kvalifikacija za LE.
6 ekipa ekipa koje ispadnu iz treceg kola kvalifikacija za LS, kao i 10 pobednika treceg kola EL, takmicenje nastavljaju u cetvrtom kolu kvalifikacija za LE.
8 pobednika tih duela kvalifikuje se u Ligu Evropa.Sto se tice nesampionske staze, tamo takodje postoje 4 kola kvalifikacija, ali je sistem znatno jednostavniji. U sledecoj tabeli lakse moze da se vidi koja ekipa pocinje od kog kola.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #3 послато: 10 Јун 2018, 18:31:02 »
KALENDAR LIGE SAMPIONA

Nova sezona LS prakticno pocinje vec 10.06.2018. kada se obavlja zreb za predkvalifikacije. Prvi za nas znacajan datum je 19.06. kada se odrzava zreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija. Utakmice prvog kola zakazane su za 10-11.07. i 17-18.07. Kompletan raspored celog takmicenja mozete videti u sledecoj tabeli:


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #4 послато: 10 Јун 2018, 18:31:52 »
KALENDAR LIGE EVROPA

Takmicenje u LE takodje pocinje 10.06. zrebom predkvalifikacija. Kompletan raspored celog takmicenja mozete videti u sledecoj tabeli:


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #5 послато: 10 Јун 2018, 18:32:43 »
SISTEM BODOVANJA

I sistem bodovanja, znacajan za UEFA rang listu, doziveo je znacajne promene. Ispadanje iz kvalifikacija za LS sada samo po sebi ne donosi nikakve bodove posto te ekipe nastavljaju svoje takmicenje u LE, pa tamo dobijaju bodove u zavisnosti do kog kola su stigle. Ono sto je vazno napomenuti je da bodovi u kvalifikacijama nisu kumulativni, vec se dobijaju samo u zavisnosti od faze u kom je neka ekipa ispala.

Ispadanje u preliminarnoj fazi LE (samo za nesampionsku stazu) donosi 0.5 bodova.
Ispadanje u prvom kolu kvalifikacija za LE (samo za nesampionsku stazu) donosi 1 bod.
Ispadanje u drugom kolu kvalifikacija za LE donosi 1.5 bodova.
Ispadanje u trecem kolu kvalifikacija za LE donosi 2 boda.
Ispadanje u cetvrtom kolu kvalifikacija za LE donosi 2.5 bodova.

Plasman u grupnu fazu LS donosi 4 boda. Svaka pobeda u grupi donosi 2 boda, svaki neresen rezultat jedan bod.
Plasman u osminu finala LS donosi 5 bodova.
Plasman u cetvrtfinale, polufinale i finale LS donose po 1 dodatni bod.
U eliminacionoj fazi takmicenja svaka pobeda i dalje donosi po 2 boda, a svaki nereseni rezultat po jedan.

Plasman u grupnu fazu LE donosi 3 boda. Svaka pobeda u grupi donosi 2 boda, svaki neresen rezultat jedan bod. Ono sto je bitno je da se prva 3 osvojena boda 'brane', tj. ne ulaze u obracun koeficijenata.
Plasman u 1/16 i 1/8 finala LE ne donosi nijedan dodatni bod.
Plasman u cetvrtfinale, polufinale i finale LE donose po 1 dodatni bod.
U eliminacionoj fazi takmicenja svaka pobeda i dalje donosi po 2 boda, a svaki nereseni rezultat po jedan.

Sve ovo znatno preglednije moze da se vidi u sledecoj tabeli:

« Последња измена: 21 Јул 2018, 12:23:40 playtony »

playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #6 послато: 10 Јун 2018, 18:33:24 »
UEFA RANG LISTA za 2018.

Nakon sto smo veci dugi niz godina bili u slobodnom padu na UEFA rang listi, prosle godine smo napokon ostvarili znacajan napredak i sa 195. mesta skocili cak na 119. mesto.

Mi smo proslu sezonu zavrsili sa 10.750 bodova, sto je zbir poslednjih 5 sezona, i to:

Sezona 2013/14: 1.000
Sezona 2014/15: 0.000
Sezona 2015/16: 0.250
Sezona 2016/17: 1.500
Sezona 2017/18: 8.000

UEFA u formiranju svoje rang liste u obzir uzima poslednjih 5 sezona u evropskim takmicenjima. Poeni se dobijaju jednostavnim zbrajanjem poena ostvarenih na osnovu principa objasnjenog u prethodnom tekstu. Posto je ove sezone promenjen nacin bodovanja, u opticaju je veca kolicina bodova, pa zato vise nisu moguce vrednosti tipa 0.25 bodova kao iz nase sezone 2014/15.

Osim toga postoji i nacionalni koeficijent koji iznosi 20% bodova od ukupnih bodova koje sve ekipe iz te drzave osvoje u sezoni. Na taj nacin UEFA stiti ekipe iz jacih drzava, pa se tako ne moze desiti da neka ekipa iz npr. Engleske koja nije ucestvovala u Evropi poslednjih 5 godina svoje takmicenje zapocne sa nula bodova. Ono sto je vazno razumeti je da se licni i nacionalni bodovi ne sabiraju, vec se uzima samo veca od tih vrednosti.

U tabeli ispod, u kojoj se vide ekipe koje su iznad i ispod nas, to mozemo videti na konkretnom primeru:
Crvena zvezda ima licni koeficijent od 10.750, a nacionalni od 3.750. Zbog toga nam se obracunava samo licni, koji je veci.
Bordeaux, koji je iznad nas ima licni koeficijent od samo 7.000, ali mu je zato nacionalni cak 11.283, pa se time samo on obracunava.

Iz ovog primera mozemo da vidimo da trenutno svaka ekipa iz Spanije, Engleske, Italije, Nemacke i Francuske ima bolji koeficijent od nas.

Sve to moze da se vidi na sledecoj tabeli:

« Последња измена: 25 Јул 2018, 20:17:56 playtony »

playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #7 послато: 10 Јун 2018, 18:34:07 »
KALKULACIJE ZA LIGU SAMPIONA

Napoko stizemo i do najvaznije stavke nase teme, a to su kalkulacije za LS.

U zavisnosti od koeficijenta svake ekipe, kao i od faze u kojoj zapocinje takmicenje, napravili smo tabelu povlascenih i nepovlascenih ekipa za svako kolo. Poslednjih par meseci zajedno smo na nasem forumu pratili stanje na ovoj tabeli, uz nadu da cemo ipak izboriti status nosioca u drugom kolu. par nestvarnih rezultata, pogotovo u Danskoj, Poljskoj i na Kipru, kao i administrativna odluka u Belorusiji ucinili su da ipak a listi za drugo kolo zavrsimo 'ispod crte'.

To konkretno znaci da cemo u prvom kolu kvalifikacija za LS biti nosioci, dok u svim eventualnim ostalim kolima necemo. Teoretski je jos moguce da u trecem kolu budemo nosioci, ali samo u slucaju da u drugom izvucemo i izbacimo jednu od 5 najjacih ekipa u zrebu, pa za trece kolo privremeno 'preuzmemo' njihov koeficijent, posto se zreb za trece kolo odrzava pre nego sto se drugo kolo zavrsi.

Znaci, tabela koju smo svi zajedno pratili i diskutovali, na kraju sezone izgleda ovako (plavom bojom su markirane ekipe koje su se kvalifikovale iz prehodnog kola):


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #8 послато: 10 Јун 2018, 18:34:46 »
KALKULACIJE ZA LIGU EVROPA

Kao sto smo vec napisali, i u kvalifikacijama za LE postoje dve staze. Mi cemo se u ovom tekstu baviti samo sampionskom stazom.

Ako se moze reci da je sistem kvalifikacija za LS veoma logican, to se niukom slucaju ne moze reci za sitem u LE. UEFA se veoma upetljala, i usudjujem se reci zabrljala sve sto se dalo zabrljati.

Da krenemo redom u objasnjavanje svakog pojedinog kola.
U drugom kolu ucestvuju 3 ekipe koje ispadnu iz predkvalifikacija za LS, kao i 15 ekipa koje ispadnu iz prvog kola kvalifikacija. Jedino te 3 ekipe iz predkvalifikacija ce biti nenosioci i bice zrebane protiv nekih od 15 nosioca. Nakon toga, ostalih 12 ekipa ce biti medjusobno zrebane bez obzira na koeficijent.
U trecem kolu UEFA se dodatno zapetljala, posto ce u njemu ucestvovati neparan broj ekipa. Jos gori je nacin kako su odlucili da rese taj problem, naime zrebom. Znaci, jedan od gubitnika prvog kola LS ce takmicenje nastaviti tek od treceg kola LE. Sve ekipe koje ispadnu u drugom kolu LS ce biti nosioci, sve one koje se plasiraju kroz prvo kolo LE ce biti nenosioci.
Naravno, nova zapetljancija nas ocekuje u cetvrtom kolu. U njemu ce ucestvovati 6 ekipa koje ispadnu iz treceg kola LS, kao i 10 pobednika treceg kola LE. UEFA se ni ovde nije mnogo obazirala na sopstvene koeficijente, pa ce tako ekipe iz LS (njih 6) biti nosioci, a ostalih 10 nenosioci. Prvo ce biti zrebai tih 6 nosioca protiv nekih od nenosioca, a na kraju ce 4 preostale ekipe biti zrebane medjusobno.

Po trenutnoj projekciji, ukoliko ispadnemo u drugom kolu LS, mi bismo takmicenje nastavili u trecem kolu LE, gde bismo bili nosioci, a u cetvrtom ne bismo. U tom slucaju mi bismo mogli da izvucemo svaku od ostalih 15 ekipa. Znaci i zagrebacki Dinamo, kao i Zrinjski.
Ukoliko ispadnemo u trecem kolu LS, mi bismo se ukljucili u cetvrto kolo LE, gde bismo u tom slucaju bili nosioci, i protivnik bi nam bio jedan od nenosioca (sto teoretski moze da bude i ekipa bolje rangirana od nas).
Ukoliko ispadnemo u cetvrtom kolu Ls takmicenje nastavljamo u grupnoj fazi LE.

Iz svega ovoga se vidi da je za nas kljucno drugo kolo LS, i da ono umnogome moze da nam odredi dalji tok kvalifikacija.

Sve ovo detaljnije mozete videti u drugoj tabeli koju smo pratili poslednjih par meseci, trudeci se da zajedno rastumacimo cudne puteve UEFA-e.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #9 послато: 10 Јун 2018, 18:35:40 »
PREMIJE

Ako je UEFA ucinila jednu dobru stvar ovom reorganizacijom takmicenja, onda je to znatno dizanje novcanih nagrada za ucesce i ostvarene rezultate u evropskim takmicenjima od ove sezone.

Naime, samim ucescem u kvalifikacijama za LS ekipe su zaradile vec po 260.000 Eura. Na to se dodaju premije za svako kolo koje neka ekipa odigra. Ono sto je vazno napomenuti je to da su ove premije kumulativne, tj. da se zbrajaju za svako kolo kvalifikacija.

Na osnovu sledece tabele mozemo videti da ce Crvena zvezda za sledecu sezonu u najgorem slucaju zaraditi 800.000 Eura.
To bi bio slucaj ako bismo odmah ispali iz LS, a zatim i iz LE. Znaci 260.000 je startna suma, 280.000 za prvo kolo LS i 260.000 za drugo kolo LE. Na osnovu tabele se vrlo lako dolazi do sume koju cemo zaraditi, jednostavnim zbrajanjem svakog kola koje odigramo.

Ukoliko bsimo dosli do cetvrtog kola LS zaradili bismo minimum 5 miliona za ispadanje i 2.920.000 za plasman u grupnu fazu LE. U tom slucaju ne bismo dobili novac koji bi nam sledio za prethodne kvalifikacione runde.
Ukoliko bismo u grupnu fazu LE dosli preko kvalifikacija za LE, jos uvek bismo dobili novac za prvo, drugo i trece kolo kvalifikacija, ali ne i za cetvrto. Uz to bi nam sledila i premija od 2.920.000 za ulazak u grupnu fazu.

Ulazak u LS doneo bi nam cak 15.250.000 Eura.

Svaka pobeda u grupama LS donosi 2.700.000, a svaki nereseni rezultat po 900.000.
Svaka pobeda u grupama LE donosi 570.000, a svaki nereseni rezultat po 190.000.

Premije za prolazak grupne faze LS mozete videti u tabeli, dok bi premije za prolazak grupne faze LE donele 1.500.000 ukoliko bismo zavrsili prvi u grupi ili 1.000.000 ukoliko bismo prosli kao drugoplasirani. Premije za sledece faze takodje mozete videti u tabeli.

Od ove godine, za ucesnike grupne faze LS i Le dobijaju se dodatne premije na osnovu desetogodisnje rang liste, i to na sledeci nacin:

U LS, koja ima 32 ucesnika, najslabije rangirana ekipa dobice 1.108.000 Eura, sledeca dva puta toliko, pa onda sledeca tri puta toliko, i tako dalje, tako da bi najbolje rangirana dobila 32 puta 1.108.000 eura.

U LE, koja ima 48 ucesnika, najslabije rangirana ekipa dobice 142.860 Eura, sledeca dva puta toliko, pa onda sledeca tri puta toliko, i tako dalje, tako da bi najbolje rangirana dobila 48 puta 142.860 eura.

Uz sve ovo dobijaju se i premije iz marketinskog pula, u zavisnosti od velicine i znacaja TV prava za svaku drzavu, odakle mi ne mozemo da ocekujemo neku preveliku sumu.

Ovde mozete da vidite tabelu pomocu koje mozete da izracunate koliko nas novca ocekuje:


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #10 послато: 10 Јун 2018, 20:54:10 »
UEFA RANG LISTA ZA 2019.

Pocetkom novog ciklusa evropskih takmicenja aktuelna postaje rang lista za 2019. godinu. Nama se brise jedan bod iz sezone 2012/13, sto znaci da u novu sezonu ulazimo sa koefijentom od 9.750 i nalazimo se na 106. mestu.

Posto mi za sledecu sezonu imamo vec zagarantovanih 1.500 bodova, jasno je da cemo vec i pre pocetka takmicenja malo napredovati na rang listi.

Mi cemo na ovoj temi pratiti stanje na listi iz kola u kolo, a ovo je rang lista pre pocetka takmicanja i pre upisivanja zagarantovanih bodova za sledecu sezonu.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #11 послато: 10 Јун 2018, 21:26:24 »
UPOREDNI PLASMAN CRVENE ZVEZDE I SRBIJE

Pored klupske rang liste postoji i ona drzavna, na osnovu koje se utvrdjuje od koje faze se ekipe iz pojedinih zemalja ukljucuju u takmicenje. Srbija je proslogodisnju sezonu zavrsila na 25. poziciji a u novu krece sa 23. mesta.

Ono sto je zanimljivo je pogledati uporedni plasman Crvene zvezde i Srbije na UEFA rang listama po sezoni i lako se da zakljuciti da se amplitude uspeha i neuspeha prilicno poklapaju.

U sledecoj tabeli se mogu naci zavrsni plasmani i bodovi Srbije i Crvene zvezde od 1996. godine, od kada i postoji ovakav nacin obracunavanja koeficijenata.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #12 послато: 12 Јун 2018, 14:26:38 »
KALKULACIJE ZA LIGU SAMPIONA 2019/20

Apsolutno smo svesni da je prerano raditi kalkulacije za sledecu evropsku sezonu, ali buduci da se svaki bod koji osvojimo racuna tek za sezonu 2019/20, bice zanimljivo pratiti kako stojimo na rang listi, kao i u tabeli nosilaca.

Kao sto smo vec rekli, mi u novu sezonu krecemo sa 9.750 bodova, ali mozemo da racunamo da smo osvojili jos najmanje 1.500 bodova. Ti bodovi jos nisu upisani u tabele dok takmicenje ne pocne, pa cemo i mi onda azurirati nase tabele.

U sledecu sezonu opet krecemo daleko ispod crte da bismo bili nosioci u drugom kolu kvalifikacija za LS, ali uz nas solidan rezultat ove sezone i par iznenadjenja, to sada ne izgleda kao nemoguc poduhvat. U sledecoj tabeli moze se videti stanje na nama poznatoj tabeli za sledecu sezonu, pod uslovom da najjace ekipe svake zemlje osvoje svoja prvenstva. To nam takodje olaksava da vidimo koje ekipe treba da pratimo u ligaskim takmicenjima i za koga da navijamo:Da bismo olaksali pracenje, u sledecoj tabeli mozete videti samo ekipe koje su relevantne za nas, i za koje se nadamo da nece osvojiti svoja prvenstva. Pored svake drzave naveden je ukupan/odigran broj kola u tom sampionatu, ekipe koje imaju bolji koeficijent od nas, kao i njihovo trenutno stanje na tabeli. Vec sada mozemo da vidimo da se u Svedskoj i Norveskoj stvari odvijaju veoma dobro za nas, dok u Belorusiji i Moldaviji na zalost BATE i Sheriff napreduju ka novim titulama. Nas za drugo kolo interesuju samo ekipe iz drzava plasirane od 16. mesta na UEFA rang listi, dok se one od 12-15. mesta ukljucuju tek od treceg kola i u tabeli su cisto informativno.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #13 послато: 26 Јун 2018, 19:34:55 »
UEFA RANG LISTA ZA 2019. PRED POCETAK KVALIFIKACIJA

Danas su zvanicno pocele kvalifikacije za Ligu sampiona za sezonu 2018/19.

U novoj rang-listi upisan je minimum bodova koje neka ekipa moze da osvoji u ovoj sezoni. Mi cemo u najgorem slucaju imati 1.500 bodova, i time smo za sada nazadovali za jedno mesto. Jedini razlog nazadovanja je sto su se evropskim takmicenjima prikljucile neke ekipe iz cetiri najjace zemlje koje nisu ucestvovale prethodnih pet godina, pa su automatski preuzele minimalni koeficijent svoje drzave.

Tabela na danasnji dan izgleda ovako:


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #14 послато: 21 Јул 2018, 17:21:55 »
UEFA RANG LISTA ZA 2019. NAKON PRVOG KOLA KVALIFIKACIJA

Pobedom u dvomecu protiv letonskog sampiona Spartaks iz Jurmale, nasa ekipa zaradila je dodatnih 0.500 bodova na rang-listi, tako da za ovu sezonu imamo vec osvajena dva boda. Na rang-listi i dalje zauzimamo 107. mesto, ali bi nas eventualni plasman u trece kolo LS uveo u najboljih 100 ekipa, po prvi put nakon 2004. godine.

Stanje na rang-listi nakon odigranog prvog kola kvalifikacija izgleda ovako:


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #15 послато: 21 Јул 2018, 17:22:28 »
KALKULACIJE ZA LIGU SAMPIONA 2019/20 NAKON PRVOG KOLA KVALIFIKACIJA

Kao sto smo vec rekli, uporedo sa tabelama za ovu godinu pratimo i tabele za sledecu sezonu. Ove godine nam je za malo izmakao status nosioca u drugom kolu. Sto se tice sledece sezone, tu smo trenutno peti ispod crte, sto znaci da u najmanje 5 prvenstava trebaju da se dogode iznenadjenja koja bi nas, uz nadamo se nase dobre rezultate u Evropi ove godina kao i osvajanje sampionske titule, pogurala medju nosioce.U sledecoj tabeli mozemo da vidimo koja prvenstva i koje ekipe pratimo. Vec sada mozemo da otpisemo Malmö koji se na skoro polovini takmicenja svedskog prvenstva nalazi na desetom mestu. Odgovara nam i los plasman norveskog Moldea, i nadamo se da Rosenborg nece sakupiti vise evropskih bodova od nas ove sezone. Najblizi 'protivnik' nam je moldavski Sheriff, koji trenutno ima isti broj bodova kao i mi, i odgovara nam da sto pre zavrse svoja evropska takmicenja.


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #16 послато: 21 Јул 2018, 17:24:00 »
KALKULACIJE ZA LIGU SAMPIONA NAKON PRVOG KOLA KVALIFIKACIJA

Zavrseno je prvo kolo kvalifikacija za LS, i vec prekosutra nas ocekuje zreb za trece kolo. U prvo kolu dogodilo se samo jedno zaista veliko iznenadjenje, i to bas u utakmici relevantnoj za nas. Naime, litvanska Suduva izbacila je kiparskog sampiona APOEL.

Ovaj rezultat ima veliki uticaj na nas evropski put. Ukoliko bismo izbacili Suduvu, automatski bismo stekli status nosioca u cetvrtom kolu kvalifikacija za LE, ukoliko bismo ispali u trecem kolu LS.
Ono sto je sada sigurno je to da u trecem kolu LS necemo biti nosioci, kao sto bismo bili da nam je protivnik bio APOEL, i da smo njega izbacili. Da li cemo u slucaju pobede u trecem kolu LS biti nosioci u cetvrtom kolu zavisi od toga koga nam donese zreb za trece kolo.
Ukoliko izvucemo i izbacimo jednu od sledecih ekipa bicemo nosioci u cetvrtom kolu: Salzburg, Ludogorets i Celtic.
Ukoliko izvucemo i izbacimo jednu od sledecih ekipa necemo biti nosioci u cetvrtom kolu: Legia, Astana i Qarabag.

Tabela nakon odigranog prvog kola izgleda ovako:


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #17 послато: 21 Јул 2018, 17:25:29 »
KALKULACIJE ZA LIGU EVROPA NAKON PRVOG KOLA KVALIFIKACIJA

Najveca promena nakon prvog kola kvalifikacija za LS je sto bi nam, u slucaju da eliminisemo Suduvu, bio znatno olaksan put u grupnu fazu LE. Naime, na taj nacin bismo postali nosioci u cetvrtom kolu LE, i samim tim stekli znatno vece sanse da se plasiramo u grupnu fazu.

Ukoliko se ipak dogodi da budemo eliminisani od Suduve, u trecem kolu LE bili bismo nosioci, dok u cetvrtom ne bi.

Tabela nakon odigranog prvog kola izgleda ovako:

« Последња измена: 23 Јул 2018, 15:17:54 playtony »

playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #18 послато: 17 Август 2018, 14:45:06 »

KALKULACIJE ZA LIGU SAMPIONA NAKON TRECEG KOLA KVALIFIKACIJA

Pobedom nad ekipom Spartaka iz Trnave Crvena zvezda se plasirala u play-off kvalifikacija za Ligu sampiona. Poslednja prepreka na tom putu bice austrijski sampion Salzburg. Ono sto je vazno je da je Zvezda cak i u slucaju poraza obezbedila takmicenje u grupnoj fazi Lige Evropa. U slucaju ulaska u Ligu sampiona nas tim bi zreb docekao iz cetvrtog sesira.

Predikcija grupa za Ligu sampiona trenutno izgleda ovako:


playtony

 • Гост
Одг: Еврокалкулације - Сервисне информације
« Одговор #19 послато: 17 Август 2018, 14:58:13 »
KALKULACIJE ZA LIGU EVROPA NAKON TRECEG KOLA KVALIFIKACIJA

Kolo pre zavrsetka kvalifikacija Crvena zvezda je obezbedila ucesce u grupnoj fazi Lige Evropa drugu godinu zaredom. Iako se svi nadamo da ove godine necemo ucestvovati u tom takmicenju vec u Ligi sampiona, zanimljivo je pogledati kakav bi nas zreb ocekivao u ovom takmicenju.

Kolo pre zavrsetka svih kvalifikacija, nas tim se nalazi u poslednjem sesiru, i to je trenutno drugi ispod 'crte'. Posto se moze reci da je zaista ogromna razlika u kvalitetu ekipa iz treceg i cetvrtog sesira, zaista bi nam znacilo da nas sreca ovaj put pogleda i da nam se poklope rezultati.

Da bismo se dokopali treceg sesira, neophodno je da se ostvari bar 2 od sledecih zeljenih rezultata:

Sevilla da izgubi od Sigme
Basel da izgubi od Apollona
Ludogorets da izgubi od Torpeda
Celtic da izgubi od Suduve
Leipzig da izgubi od Zorije
Racing Genk da izgubi od Brondbija
Maccabi TA da izgubi od Sarpsborga

U slucaju da ne bude nikakvih iznenadjenja, grupe pred zreb bi izgledale ovako: