• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Квалификације за XXXI Олимпијске игре у Рио де Жанеиру

Started by gromiko, Sep 09, 2014, 06:14 pm

Previous topic - Next topic

miodrag

Čestitak košarkašima na plasmanu na olimpijske igre ,mnogo znači da smo ponovo na olimpijadi,da li može neko da postavi anketu koliko medalja očekujemo.

gromiko

Anketa postavljena.
Ja smatram da bi jedna medalja više nego u Londonu, odnosno 5, bio sasvim zadovoljavajući uspeh ako bi od tih 5 bila bar 2 zlata.
Prvi kandidati za zlatu su naravno Đoković i vaterposlisti, Ivana teško do zlata ali medalja ne bi trebala da dođe u pitanje. U streljaštvu je moguć krompir a ne postoji ni jedan takmičar u nekoj disciplini koji nema teoretske šanse za medalju kao neko tipa Karakašević, hodači, biciklisti. Učestvujemo u 9 disciplina + u svakoj od njih učestvuje po 2 takmičara. Dakle dosta šansi. Ja najviše verujem u Arsovićku, pa redom Zorana, Mikec, Anđušić, Sebić itd.
U kajaku najavljuju da pucaju an dve medalje, ja lično zadovoljan sa jednom bronzom. Navikao sam da tu uzimamo sve sem OI, mada navodno jači nismo bili nikad.
U tekvodou obe devojke imaju šanse, Velja nešto manje nego one.
Štepanek dolazi kao šampion sveta, tako da se očekuje neki uspeh, ostala 2 rvača nemaju kvalitet za medalju.
Od ostalih timskih sportova košarkaši i košarkašice će se sasvim regularno boriti za medalje dok odbojkašice bi morale baš da iznenade.
Mislim da sam nabrojao sve kandidate za medalje. JA glasam za opciju 4-5.

miodrag

Košarkašice imaju tešku grupu ako prođu u četvrtfinale u vrh glave biće treće četvrte u grupi pa će ići na prvog drugog iz one grupe,biće jako teško da osvoje ali postoji mogućnost pogotovo što smatrama da imamo odličnog trenera naklupi.Odbojkašice isto imaju tešku grupu ako budu igrale kao poslednje dve nedelje Granprija gde su jedine nanele poraze Brazilu i Rusiji a vodile protiv Kine 2-1 u setovim i 13-6 u četvrtom svašta može da bude.
Anđus je prognozirao 0-3 ,meni je cilj medalja više nego u Londonu ,očekujem Đokovića ,Španovićku, Vaterpoliste i minimum dva strelca kao glavne kandidate za ta odličja .Veslanje i kajk stvarno ne znam uvek se podbaci na olimpijadi ,tako da neću tu ništa da se unapredn nadam .Videćemo kako će Štefanek odraditi priču. Što si tiče košarkaša ,mislim da nismo favoriti za medalju,ali ako se poklope neke kockice kao u Španiji 2014 na svetskom možemo da uzmemo.Videćemo očekujem da neko iznenadi iz drugog plana ,ali sa medaljom više nego London zadovoljan sam.

miodrag

Na 25 dana od OI možemo reći da smo na odličnom putu da na OI ostvarimo najbolji rezultat do sada. Više puta sam rekao da smo spremni da oborimo rekord po broju osvojenih medalja na OI, najviše očekujemo od onih koji su nas navikli na medalje, ali i na one koji su imali neverovatne rezultate u poslednje tri godine, posebno mislim na pojedinačne sportove", rekao je Udovičić za RTS.

Udovičić je rekao da je država Srbija uradila sve što je do nje, da su ispunjeni svi zahtevi sportista i trenera, te da naši sportisti mogu spokojno da idu na predstojeće OI.

"Kao odgovorna vlada bilo bi neodgovorno da menjamo neke stvari koje smo uspostavili", istakao je Udovičić i dodao da se nagrade sada isplaćuju u rekordnom roku, a da su povećane novčane nagrade za medalje na OI.

Udovičić kaže i da optimizam za dobre rezultate na OI daju i do sada u ovoj godini osvojenih 20 medalja, što pokazuje da sportisti nastavljaju trend osvajanja vrhunskih rezultata.

On je naveo i da je jedan od glavnih strateških ciljeva da se u Srbiji organizuje što veći broj međunarodnih takmičenja.

Игор

Мислим да кошаркашице не могу до медаље.
Кошаркаши би требало да узму макар медаљу, ватерполисти и Ђоковић. Очекујем неку од медаља у стрељаштву и теквандоу.
То је 5 али сам гласао за 0-3, то ми је некако реалније.
Fruit... it's just God showing off. "Look at all the colors I know!"

miodrag

Ti ko Anđus od 0-3 ,ako ne podbace Đoković Španovićka i vaterpolisti navući ćemo minimim još dve i to očekujem od strelaca od ostalih ekipnih sportova najbliži su košarkaši ali imaće ozbiljnu konkurenciju pa ćemo da vidimo .


Littmann

Streljastvo, vaterpolo, kosarka, odbojkasi nisu losi, Djokovic...Ja ocekujem 5+

Gesendet von meinem D2203 mit Tapatalk


miodrag


dejanbgd

Ja očekujem od odbojkašica dobre partije i borbu za medalju. Brazilke i Amerikanke se izdvajaju, Rusija, Kina, Holandija i Italija vrebaju iz senke. Ruskinje i kineskinje u blagom padu, Holandija puna entuzijazma, lepo igraju.
Naše podigle formu i glancaju je, imaćemo odlični 12 u sastavu za Rio ako sve budu zdrave. Brankica Mihajlović i Tijana Bošković su pakleni napadači i u odličnoj formi kao i Stfana Veljković makar po poslednje 2 nedelje grand prix-a.

Littmann

Quote from: miodrag on Jul 11, 2016, 11:40 am
Odbojkaši se nisu plasirali na olimpijadu.

Au jbte, tacno. Tacno sam skroz zaboravio... Uf,uf, koji fail.
Nista, opet 5+. :travka:

Gesendet von meinem D2203 mit Tapatalk


miodrag

Kajakaški savez Srbije saopštio je spisak od 10 takmičara koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.U timu se nalaze šestorica kajakaša i četiri kajakašice, kao i trojica trenera.

U disciplini K1-200 učestvovaće Marko Novaković, koji će se zajedno sa Nebojšom Grujićem takmičiti i u disciplini K2-200.

Dejan Pajić je u disciplini K1-1.000, a Marko Tomićević i Milenko Zorić u K2-1.000.

U disciplini K4-1.000 takmičiće se Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov. U ženskoj konkurenciji u disciplini K1-200 nastupiće Olivera Moldovan, a u K1-50 Dalma Ružičić Benedek.

Nikolina Moldovan i Milica Starović takmičiće se u disciplini K2-500, dok će u K4-500 nastupiti Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić Bendek i Olivera Moldovan.

Treneri su Uroš Pavlović, Miroslav Aleksić i Saša Radmanović. Srpski kajakaški tim će pre odlaska u Brazil boraviti na završnim pripremama u Portugalu od 4. do 11. avgusta, kada će stići u Rio de Žaneiro.

Takmičenja u kajaku sprint na Olimpijskim igrama održavaju se od 15. do 20. avgusta na jezeru Lagoa na Kopakabani.

gromiko

Iz ovih sastava u kajaku bi se dalo zaključiti da su žene zakopale ratne sekire. Nadam se da sutra neka od njih neće izdati saopštenje kako neće da vesla.


Malo zezanja:

https://www.youtube.com/watch?v=Xn8NPBo_nrg

Zarate

Можда сам луд али ја верујем у 10+ медаља  :mrgreen: Некако верујем да ће Новак, Шпановићка, ватерполисти, кошаркаши сигурно узети медаљу! На то долазе Милица Мандић, кајакашке екипе, плус стрељаштво и џудисти, а и кошаркашице и одбојкашице имају шансе.
И да додам мислим да сам негде наишао на податак да имамо највише такмичара од свих земаља на Балкану, само Мађари имају више и да смо по броју спортиста негде око 30ог места.

miodrag

Nadam se da nisam u pravu ali mislim da u tekvondu veoma teško uzeti medalju ,sa obzirom na rezultate u poslednje dve godine .Veći broj medalja iznad očekivanog može da se desi u slučaju da strelci odlično odrade takmičenje i to veslanje kajak kanu ,za koje stvarno ne znam kakve su nam šanse ,osvajaju se non stop neke medalje na svetskim kupovima i prvenstima ali kada dođe olimpijada podbace i to dobro,oni su mi najupitniji ako se tu uzmu medalje možemo ići na dobar plus.

gromiko

Quote from: Zarate on Jul 11, 2016, 09:41 pm
Можда сам луд али ја верујем у 10+ медаља  :mrgreen: Некако верујем да ће Новак, Шпановићка, ватерполисти, кошаркаши сигурно узети медаљу! На то долазе Милица Мандић, кајакашке екипе, плус стрељаштво и џудисти, а и кошаркашице и одбојкашице имају шансе.
И да додам мислим да сам негде наишао на податак да имамо највише такмичара од свих земаља на Балкану, само Мађари имају више и да смо по броју спортиста негде око 30ог места.


Imamo najviše takmičara na Balkanu s tim što nemamo najviše pokrivenih disciplina jer imamo u 4 discipline 49 takmičara (timski sportovi). S druge strane samo Velja pliva 3 discipline.

Inače imamo samo jednog džudistu i šanse za medalju su mu baš baš male. Od tih borilačkih sportova kandidati su obe tekvondistkinje i Štefanek.