• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Хокејашки клуб

Започео Селектор, Мај 15, 2011, 03:34 поподне

« претходна тема - следећа тема »

Nićifor


miodrag


Bajudza

Kad je sutra utakmica polufinala i koliko kosta karta ako neko zna?

miodrag


Бели Вук
miodrag

Hokejaši Zvezde prvi put posle 2005. godine osvojili titulu prvaka države: Krunu gradili 13 godina
Đaković: Ove godine su se poklopile sve kockice i bili smo superiorni u Srbiji. Nedostaje nam led, ali ne možemo nikoga da krivimo
TITULA se ne osvaja preko noći. To su pre desetak godina shvatili hokejaši Crvene zvezde i strpljivo su stvarali šampionski tim. Nagrada je usledila prošle nedelje, kada su crveno-beli u finalu plej-ofa nadigrali novosadsku Vojvodinu i posle 13 godina postali su šesti put prvaci države.
Dugo radimo da bismo došli do nivoa da klub bude na potrebnom nivou. Zato smo svojevremeno napravili višegodišnji plan, oslonili se na našu školu i strpljivo čekali da juniori stasavaju za seniorsku konkurenciju. Ove godine su se sve kockice poklopile i bili smo superiorni u našem prvenstvu. Veoma sam zahvalan svim trenerima u klubu - ističe predsednik crveno-belih Goran Đaković.

Zvezdaši su uspeli da postave svoj sistem, da okupe školovane trenere kako bi se igrači pravilno razvijali, od škole hokeja do prvog tima. U ovom trenutku Crvena zvezda je okosnica reprezentacije Srbije.
- Istrajni smo u tome da se organizujemo kao klubovi u mnogo razvijenijim hokejaškim zemljama. Imamo uzore, putujemo, idemo na pripreme, upoznajemo klubove iz Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i gledamo šta možemo da preuzmemo od njih i primenimo ovde - podvlači Đaković.

Kako je u zemlji malo klubova Beograđani su takmiče u IHL ligi, u kojoj su Vojvodina, slovenački i hrvatski klubovi.

- Internacionalna liga, koju vode Slovenci, veoma nam je važna, jer samo u njoj igrači mogu da napreduju. Da nema te lige ne bismo imali kvalitetnu sezonu. Takmičimo se i u mlađim kategorijama, jer su našim igračima neophodne ozbiljne utakmice. Smatram da je IHL liga spas za naš hokej i reprezentacije - uveren je Đaković.

Prvi čovek Beograđana smatra da će hokej vratiti staru popularnost tek kada budu imali adekvatnu infrastrukturu. U Zvezdi trenutno trenira 250 dečaka.

- Nemamo dovoljno klizališta ni u Beogradu, ni u Srbiji. Možda neko ne vidi, ali hokej leži našem mentalitetu. Naša deca kada imaju pravi trenažni proces i dovoljno rada na ledu ravnopravna su sa Slovencima, Mađarima, Austrijancima... Ali, nemamo dovoljno sati u "Pioniru" i zbog toga padamo u formi, kvalitetu. Planiramo da i dalje radimo i čekamo da se nešto desi, da se pojavi neki investitor ili država popravi uslovi za rad - kaže Đaković.

NEDOSTAJE NAM LED
ĐAKOVIĆ priznaje da je problem što ledena dvorana "Pionir" ne radi preko leta...
- Bilo bi mnogo bolje da hala radi 11 meseci. Tada ne bismo išli u Slovačku, Češku, Belorusiju na pripreme. Sezona bi počela u avgustu, mogli bismo da organizujemo kampove, da dovodimo instruktore. Realno je da nam fali led, ali ne možemo nikog da krivimo - ističe Đaković.
http://www.novosti.rs

Бели Вук


miodragmiodrag


miodrag


miodrag


miodrag


miodrag