• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

НБА 2018/2019

Started by LAFLARRE, Jun 10, 2018, 09:09 am

Previous topic - Next topic

LAFLARRE

QuoteKings, Mavericks Interested In Trading Down

The Sacramento Kings and Dallas Mavericks are open to moving down in the draft, according to multiple sources.

The Kings are attempting to accrue more young players and may not be sold on a clear-cut option at No. 2.

The Mavericks, meanwhile, will try to compete to reach the playoffs next season. Dallas owns the No. 5 pick.

The Los Angeles Clippers have interest in packaging the No. 12 and No. 13 picks to move up.


Пази сад кад Дивац упрска и не покупи Дончића...

Djakza

Quote from: laflarre7 on Jun 11, 2018, 03:55 pm
Која си ти легенда, своје мишљење поклапаш у својој реченици. Побегао или отишао? Организација или Леброн, због кога је онда Ирвинг отишао ако је поред себе имао најбљег играча данашњице? Не бих рекао да је због њега. У гласању 100 најбољих играча у нба лиги које је организовано пре две године, 95 су гласали да би највише волели да у каријери заиграју са Леброном, један од њих је и Ирвинг.

И да, Бостон није Ирвингов тим, он тамо нема никакву моћ. Бостон је Денијев и Стивенсов тим,званично од сезоне 17/18. То је ваљда свима јасно. То је лепота организације каква је Бостон и њој сличне, где се таленат поштује и пружа се све како би се играчи осећали добро, са што мање притиска, па не морају да глуме ГМ-а и тренера и остале улоге које у већини случајева имају неспособни људи.То што је најбољи играч не значи да је најбољи саиграч. Брдо играча је и пре и после играња са Леброном изгледало много боље на терену. Што се Ирвинга тиче, то сам написао јер је Леброн отишао први пут јер није имао саиграче - дакле био је љут на организацију. Кајри је имао саиграче - зашто би онда био љут на организацију?


Бостон је Ирвингов тим у смислу да је он ту алфа и главни играч, није у сенци Леброна.
А Џи Ема и тренера глуми само један играч у НБА. Зато и пролази како пролази.
УПРАВА НАПОЉЕ!

15.06.2010.

LAFLARRE

Наведи ми играча за ког мислиш да је "најбољи саиграч" по твом мишљењу. Наведи ми играча који је после Леброна изгледао много боље на терену, пре је глупо и нелогично рачунати јер је нормално да имаш мању улогу кад долазиш у тим где игра најбољи играч лиге.

Хорфорд је миљама испред Ирвинга што се категорија гласа на терену и лидера тиче. То што је неко најбољи играч не мора да значи да је лидер и алфа. Чист пример ти је Голден Стејт, лидер и алфа је Дрејмонд.

За ово друго не знам зашто шириш тај "медијски" наратив да он џиемује кад је ургирао за два уговора, а то ургирање је организација могла и да поништи и не потпише нове уговоре. Ти причаш као да је окренуо франшизу за 720 степени и он радио све трејдове, а не ургирао за два уговора који су у то време били исплативи јер су играчи новац поштовали партијама на терену. Ако је џиемовао он, зашто је трејдован Ирвинг онда? Зашто је отеран Грифин ? Једина мрља поред тога је сукоб са Блатом и ништа више.

Па данас у лиги сваки други ГМ направио глупе потезе са давањем милиона играчима који не служе ничему. Денг, Ноа, Парсонс, Ашик, Дадли, Диенг, Махинми, Најт, Батум, Креб, Тарнер, Андерсон, Биомбо, Мозгов... овако могу до сутра јер ових 14 играча ће укупно зарадити више од пола милијарде долара. Испада да је он далеко бољи ГМ од појединих са уговорима Смита и Томпсона. А сви ови играчи су урадили много мање у последњих 2-3 година, неки и у целој каријери од Смита и Томпсона. Уопште ти није тачна рачуница да "џиемује" кад се склопе бројеви и његово џиемовање упореди са онима који уствари стварно раде тај посао. За тренера се ништа не може рећи, и ти би га глумио да ти је Лу тренер.

LAFLARRE

https://twitter.com/RealGM/status/1006564066855448577

Трејд у најави заједно са Томпсоном

napster

... А кад срце стане на њему нек пише, жалим што те нисам волео још више!

LAFLARRE

Па сад да ли ће Дејвиса вијати.. то је велики залогај, нису баш мутави ни ови у Њу Орлеансу да дају топ5 играча. Ја искрено верујем да су Томпсон и Грин одлични играчи, али за одређени тим и одређени систем, као и одређене играче око њих. Колико ће добро и како ће играти у неком другом систему видећемо, то јест не знамо тренутно. А што се Дејвиса тиче он се уклапа и у Тамиш да га ставиш.

Ја мислим да ће они јурити своје одлично пословање на драфту, Кари и Дурент улазе полако у четврту деценију живота и ако желе да и даље имају одличне младе играче овде могу да појуре доста пикова јер Грин и Томпсон ће вероватно имати велику вредност на трејд блоку. Без проблема се за њих двојицу могу покупити 4-5 пикова уз неке филере плата. Најбоља ствар од свега је јер нико од Грина и Томпсона није очекивао овакав допринос игри, нико није очекивао да ће од свих у Голден Стејту Дрејмонд бити овакав лидер и дефанзивац какав јесте, а од Томпсона да буде топ5 шутера икада, зато им је вероватно вредност много велика јер су превазишли очекивања.


LAFLARRE

Jun 12, 2018, 08:49 pm #66 Last Edit: Jun 12, 2018, 08:57 pm by laflarre7
Изашла вест да ће Орландо и Булси сигурно задржати и изједначити понуде за Гордона односно Лавина уколико им неко понуди макс уговор.

Јако неинтелигентно решење с обзиром да ниједан од ове двојице не улива поверење као франшизни играч. Гордон је дивљак класичан, неефикасан до бола, Лавин је изашао из опасне повреде и може имати проблема у будућности.

QuoteI think both teams are aware that they need to go to max number for them. But the question will be are they going to make them go get a sheet? Are they going to match? They're going to match. I think the sentiment I've gotten from both teams is "Listen, if Zach LaVine goes and gets a max, we have too much invested in him." "If Aaron Gordon..." That's kind of the template. That's the range. - Shams Charania


https://nba.nbcsports.com/2018/06/12/report-magic-aaron-gordon-and-bulls-zach-lavine-would-match-max-offer-sheets-for-restricted-free-agents/

Иначе, ево квоте из Вегаса за шампионат следеће сезоне.

[spoiler][/spoiler]

Нишлија

За у Топоницу сви!

frenky

Quote from: laflarre7 on Jun 12, 2018, 02:32 pm
Школа изгледа демантовала ово за клинца.

https://twitter.com/ChrisPalmerNBA/status/1006292134352203776

Доста се полемише о томе, прочитао сам негде на нету да постоји могућност трејдовања Лонза у неку од тенк екипа да би се ослободили и катастрофалног уговора Луола Денга и самим тим ослободили још више простора за плате. Што се тога тиче, ако би којим случајем Лонзо био трејдован то је ултимативни знак да Леброн долази. Многи полемишу и саму стартну петорку која је итекако могућа, са Рендлом или Деандре Џорданом (у случају да одбије плејер опцију) као стартном петицом.

ПГ - Леброн
СГ - Џорџ
СФ - Инграм
ПФ - Кузма
Ц - Џордан/Рендл

Клупа би ишла на Харта, Ениса, Фраја и евентуално још неког играча на МЛЕ или ветеранском минимуму.

Наравно, ово све под условом да Леброн и Џорџ потпишу (36м и 25 - 30м), Денг (18м) буде трејдован са Лонзом (7.5м) и првим пиком у АТЛ, ФИН, САК, ОРЛ итд. Џордан изађе из постојећег и потпише нови уговор са Лејкерсима за неких 20-25м највише.

У другом сценарију Денг би исто морао да се пошаље у неку тенк екипу заједно са Лонзом и првим пиком, и после тога би Рендл могао да добије пристојан уговор са Лејкерсима. Моје мишљење је да је иако дефанзивно слабији од Џордана, Рендл боље решење на позицији 5 јер је покретнији и далеко кориснији играч у оба правца што је сигурно + у овој смол бол кошарци. У плејофу ће вероватно и бити најбољи део у овом сценарију, јер центри обично гледају утакмице са клупе јер их убија ран&ган игра.

Све је на Меџику који, по мом мишљењу, није у фазону бесконачног тенковања и рибилдинга. Он је више за титуле и победе какав је био и у играчкој каријери. Што се Лонза тиче, био је баш високо на мишљењу о њему али знамо сви да ни он сам није задовољан пруженим па зато и можемо очекивати да се отараси Денга и уз њега пошаље Лонза. Још на све то додате непотребна срања у виду његовог ћалета који покушава да од њега направи циркус.. Није немогуће да мали промени екипу овог лета.


Друга ствар... Што више пратим тренинге, што више читам о овој драфт класи све више мислим да највећи апсајд, то јест потенцијал има Мо Бамба. Напад, одбрана, скок, преглед игре, све има. Једина мана у његовој игри (тренутно) је пост игра, али то долази са годинама. Ако он успе да се прилагоди што пре на саму лигу, ето нама још једне доминантне силе у наредних 10 година. Овакав центар, са оваквим шутем се не виђа сваки дан. Много је рано, али мислим да се борба око рукија године своди на 3 играча. Бамба, Дончић и Џексон. Ејтон и Бегли ми не уливају поверење као ова тројица.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Bj0VnohjZ4q/?taken-by=draftexpress[/instagram]


Iz perspektive Sakramenta, a govorim iz njihove perspektive jer kao za njih navijam pa sam razmisljao, mogli bi i oni da se umesaju ako Lebron ode u Lejkerse sa Dzordzom. Badi Hild i neki filer za Ingrama i Denga, Lejkersi moraju da se rese Denga makar i po ceni Ingrama, sa Dzordzom i Lebronom puna im je trojka a i Hild im se tu koncepcijski vise uklapa od Ingrama iako je ovaj drugi bolji igrac i jos veci potencijal. A Sakramento naravno dobija Ingrama a dvojku popune tako sto draftuju Doncica.

A sto se tice Bambe ne delim odusevljenje, ne zbog njegove igre vec zbog lige koja lako neutralise takve igrace, sam si rekao post igra mu je nepostojeca, neku strec cetvorku tipa Mirotic stavis na njega i on je gotov, ne moze da ga resi u napadu a u odbrani postaje neupotrebljiv jer je izvucen iz reketa a tu je najjaci. Najvise 5. pik

LAFLARRE

У одбрани неупотребљив? Не бих рекао батице, Руди Гобер са сличном грађом је постао итекако употребљив и вероватно најбољи дефанзивни играч у лиги. Бамба је у предности што се физикалија тиче јер за пар цм има дужи распон руку, покретнији је и бржи. Све долази радом и трудом а верујем да Бамба може да буде животиња и сила за 3 година највише. Сумњам да ће играч његових квалитета у његовим годинама бити неупотребљив. Кошарка се неће довека играти овом брзином тако да ту он може да постане итекако Х фактор. Не предвиђам Карима али може да буде итекако употребљив због своје грађе и шута у нападу који немају сви центри са његовом висином.

У суштини, Амери и њихови тренери ће га бар физички направити на животињу, више него Рудија, па замисли онда да ли неће бити фактор. Са друге стране, некад и најбољи проспекти буду баст, али увек желим да играч успе да гледамо још једног ол-тајм играча док смо живи.

Још један плус је то што је Ејнџ заинтересован, а кад је он заинтересован знаш да ту има нешто добро и квалитетно.

Нишлија

За у Топоницу сви!

Ђога

Као неко ко "навија" за Булсе  ни ја никад не бих дао макс уговор Лавину. Не даје ми утисак франшизног играча генерално, и не гледајући ту повреду. Занимљива ће бити ова сезона да видим њега да ли је напредовао у неким стварима, некако ми је селекција шута код њега дискутабилна, и одбрана мислим да мора доста да се поправи. Углавном за сада без дилеме не заслужује макс. Мада не би ме ни то чудило од GarPaxa.. Видићемо и кога ће на драфту узети, ове године је баш неизвјесно, дјелује да је све отворено, осим Ејтона који ће извјесно бити први изгледа. Обрћу се МПЏ, Бриџис, Јанг, Картер, чак и Бамба, али сам сигуран да он неће пасти до 7. Биће интересантно 21. јуна то је сигурно!

Бамба и мени одаје утисак да ми могао бити топ играч. Има као и свако своје мане, али од свих реално има највећи upside што би амери рекли. Може бити дефанзивна сила са оним распоном руку,  добро поређење са Гобером који исто није звијер у посту и генерално у нападу, тако да мислим да и Бамба може да висином и дужином направи неку штету одбранама. Е сад, додао бих и ствар која је за мене битна. Изгледа као прије свега добар момак, па онда и јако марљив и студиозан. Такође је прилично елоквентан за своје године, и увијек када прича баш га је лијепо слушати када објашњава ствари у вези своје игре. Све он то детаљно објасни, не баца неке фразе само да трси медије с врата. Што ми говори да хоће да константно напредује. Ево и на снимку лафларре7-а се види када прича о брзини шута колико то детаљно обраћа пажњу на неке мале ствари. Имам неки позитиван осјећај у вези њега...

Ин адр њуз... Дијао се прикључио француској морнарици на недељу дана  :D

QuoteBoris Diaw has not decided yet whether he will retire or not after his season in Jeep Elite with Levallois Metropolitans.
In the meantime, the former NBA champions decided to join French "Marine National" (Navy) for one week.
Diaw got his uniform and the cap and will spend one week at the naval base in Toulon.
Diaw will play for France in FIBA WC Qualifiers in June/July.


https://sportando.basketball/en/france/pro-a/276854/boris-diaw-joins-french-marine-nationale-for-one-week.html

https://twitter.com/VarAzur_/status/1006448727651909632

који цар  :))

LucasCP3

Quote from: laflarre7 on Jun 12, 2018, 05:54 pm
Пази сад кад Дивац упрска и не покупи Дончића...

Nisam siguran sta ce tacno da uradi, ali sam siguran da ce da zasere nesto.
,,Ако будем имао среће да остварим барем неке од својих идеја, то ће бити доброчинство за цело човечанство. Ако се те моје наде испуне, најслађа мисао биће ми та да je то дело једног Србина." - Никола Тесла у време посете Београду 1892. године

Ђога


frenky

Quote from: Нишлија on Jun 12, 2018, 11:59 pm
:DIli Klipersi potpisu Ajzeju Tomasa, on se popne Bobanu na ramena Boban se proseta do kosa i Tomas zakuca svaki napad. Nisu koraci jer Boban ne vodi loptu a Tomas se ne krece. Checkmate